Taalgrenswandeling 29 juli ‘powered by GKD’

Onze volgende ‘powered by GKD’ wandeltocht nadert met rasse schreden. Ditmaal zijn we te gast bij de Taalgrenswandeling in het Belgische land, nabij Brussel. De Taalgrenswandeling is de natuurwandeling bij uitstek. Het accent ligt op het parcours! Elk jaar tracht men de wandelaar nieuwigheden in het Pajottenland en het Roman Païs aan te bieden. De basisideologie van de wandeling is om zo veel mogelijk grote wegen te ontwijken.

Achter elke bocht wordt de wandelaar verrast en krijgt vrijgemaakte paden onder de voeten geschoven, doorkruist éénmalig geopende weilanden, trekt dwars door bos en veld en doorkruist verschillende privé domeinen en natuurreservaten. Zacht golvende landschappen, heuvellende velden, slingerwegen, bescheiden dorpjes weggedoken in valleien of hoogten, …de ideale mix voor een prachtwandeling!

De start is in de tent van de Halfoogstfeesten, Hondzochtstraat 8 te Bellingen. Er is voor elk wat wils, met routes van 7, 10, 15, 20, 25, 32, 42, 50 en zelfs 60 kilometer. Tijdens het parcours zijn verschillende rustposten voorzien, waarvan een aantal in de vrije natuur . Hier neem je best de tijd om even rond te kijken en stil te genieten van het wondermooie Pajottenland en Romain Païs. In de rustposten kan men drank en broodjes bekomen. Er zijn ook telkens toiletten voorzien.

Inschrijven kan tussen 7.00 uur en 15.00 uur (6.30 uur voor de 42 of 50 km). Voor de 50 km stopt de inschrijving om 9.00 uur, de inschrijvingsstop voor 42 km traject is bepaald om 10.00 uur, de 32 km om 11.00 uur, voor de 25 km schrijf je best in voor 13.00 uur. De aankomst dient bereikt voor 18.00 uur. Deelname kost 1,50 euro.

Meer informatie vindt u via de site van de Halfoogstvrienden in Bellingen of via de folder van de Taalgrenswandeling.

U kunt de wandeling bereiken met het openbaar vervoer door de trein te nemen via Brussel naar Halle en van daaruit bus 471 naar Lembeek (halte Weg op Bellingen).