Bestuur

Onze vereniging wordt geleid door een bestuur dat gekozen wordt door de leden. Momenteel bestaat het bestuur uit zeven leden.

Leonie Vink

Leonie Vink

Voorzitter

Mijn naam is Leonie Vink en ik ben sinds 2012 voorzitter van de Vereniging Gouden-Kruisdragers Vierdaagse. Als geboren Nijmeegse kom ik uit een echte Vierdaagse-familie: mijn man, zussen, zwagers, nichtjes én een oom lopen de Vierdaagse of hebben dit in het verleden gedaan. Zelf heb ik de Vierdaagse elf keer gelopen. Vanwege een hardnekkige blessure loop ik geen lange afstanden meer, maar ik ben inmiddels al 24 jaar actief binnen de organisatie van de Vierdaagse. In het dagelijkse leven heb ik een bureau voor bedrijfscommunicatie en schrijf ik (Nederlandstalige en Engelstalige) teksten voor bedrijven en organisaties. Als taalcoach geef ik Nederlandse lessen aan anderstaligen. Ook ben ik vertrouwenspersoon voor de Stichting 4Daagse en de KWBN.

Frans Leijtens

Frans Leijtens

Secretaris

Mijn naam is Frans Leijtens en ik ben sinds 2003 bestuurslid van onze vereniging. Ik loop de Vierdaagse al vanaf het moment dat ik 12 was, behaalde mijn Gouden Kruis in 1998. Wandelen doe ik al vanaf mijn zesde, eerst bij w.s.v. De Duintrappers in Drunen en later bij de Rotterdamse Wandelsport Vereniging. Het liefst loop ik snelwandelwedstrijden over langere afstanden of nachttochten, maar ik doe ook graag op mijn gemak een meerdaagse wandeling in binnen- of buitenland. In het dagelijks leven ben ik officier techniek bij de Koninklijke Luchtmacht waar ik natuurlijk zoveel mogelijk collega's aan het wandelen probeer te krijgen. Naast mijn rol als secretaris, update ik onze website regelmatig.

Francien van den Heuvel

Francien van den Heuvel

Penningmeester

Ik ben Francien van den Heuvel uit 's-Hertogenbosch. Ik was 14 jaar toen ik voor het eerst de Vierdaagse liep; 14 jaar was toen de minimumleeftijd om mee te mogen doen. Daarvoor had ik al enkele keren de intocht gezien in de Sint Annastraat. Toen ik zes jaar was liep ik mijn eerste wandeltocht. Ik heb dus van kinds af aan gewandeld en ik ken nog het wandelen in groepsverband. Daarnaast heb ik ook altijd bestuursfuncties vervuld in de wandelsport. Ik werd in 1998 gekozen tot bestuurslid en sinds 2003 ben ik penningmeester. Voor mijn beroep heb ik altijd op afdelingen financiën gewerkt, dus deze rol ligt voor de hand. Ik doe dit werk dan ook met veel plezier!

Francie de Leeuw

Francie de Leeuw

Bestuurslid

Ik ben Francie de Leeuw, bestuurslid sinds 2001 en ik houd me bezig met de jaarlijkse reünie in september en de lustrumbeloningen. Ik vind het fantastisch om er voor de wandelaar te zijn en ‘zit’ al sinds 1992 in de organisatie van de KWBN, voorheen de KNBLO-NL. In 2015 heb ik mijn 45e Vierdaagse gelopen, waar ik best trots op ben. Wij hebben in onze familie en kennissenkring veel Vierdaagselopers en wij bezoeken ook geregeld IML wandeltochten, zoals Blankenberge, Seefeld, Diekirch. Wij zijn in het verleden ook in Noorwegen, Denemarken, Engeland en Duitsland geweest om deze tochten te lopen. Ik hoop nog lang bij de organisatie betrokken te blijven!

Arjan Versteeg

Arjan Versteeg

Bestuurslid

Ik ben Arjan Versteeg, bestuurslid sinds 2004. Binnen het bestuur hou ik mij voornamelijk bezig met de twee edities van ons magazine GOUD!. Daarnaast hou ik mij ook bezig met onze website. Het wandelen is me met de paplepel ingegoten. Mijn ouders wandelden al jaren en hebben het virus aan mijn broer en mij overgedragen. Natuurlijk stond ik te popelen om net als de rest van de familie de Vierdaagse te mogen lopen, dus gelijk vanaf mijn 12e ben ik begonnen. Buiten het wandelgebeuren om, moet er ook nog gewerkt worden. In het dagelijks leven ben ik Service Manager bij een Deens bedrijf.

Rino Hamelink

Rino Hamelink

Bestuurslid

Mijn naam is Rino Hamelink. Als geboren Nijmegenaar loop ik de Vierdaagse vanaf mijn twaalfde, en hoop dit jaar inmiddels mijn 35e Vierdaagse te volbrengen. Ik loop niet alleen de Vierdaagse, maar loop alles wat los en vast zit. Dit varieert van een 5 km met mijn dochter met de avondvierdaagse tot tochten van 160 km. Ook IML-tochten loop ik veelvuldig, waardoor ik dus letterlijk van hier tot Tokyo loop. Ik ben nieuw binnen dit bestuur, maar ben al wel jarenlang als vrijwilliger binnen de wandelsport actief als tochtadviseur en bestuurslid binnen de regio Brabant-Zeeland. In het dagelijks leven ben ik jarenlang supervisor geweest in de horeca over meerdere restaurants, maar momenteel ben ik op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Martin Pegels

Martin Pegels

Bestuurslid

Even voorstellen? Martin Pegels, bouwjaar 1954, geboren en getogen in het bronsgroen eikenhout en aan het einde van de vorige eeuw alweer één provincie noordelijker gemigreerd. Algemeen bestuurslid sinds 2005 en vanaf 2003 op afroep actief als vertaler Duits en Engels. Wandelend vooral actief in Vlaanderen en Wallonië, want daar zijn de heuvels, zijn de parcoursen dus zwaarder en buitendien vooral gemiddeld langer, en is de trappist na afloop verzekerd. Behalve georganiseerd wandelen mag ik ook graag af en toe met een rugzak door de natuur trekken. Beroepshalve actief als ERP - consultant, in Jip- & Janneketaal: ik voer de boekhoudmodules van een niet al te klein software pakket in bij klanten in binnen- en buitenland, of verbeter de bestaande inrichting.

Rooster van aan- en aftreden

Indien onze bestuursleden nog een tijdje willen blijven en zij iedere drie jaar herkozen worden, volgt het onderstaande rooster van aan- en aftreden.

2017
Frans Leijtens
Vicky Henriksen-Delaney
Martin Pegels

2018
Arjan Versteeg
Francien van den Heuvel