Dit zijn wij!

Ruim 3.300 wandelaars die minimaal 10 keer de Nijmeegse Vierdaagse hebben voltooid.

10
keer uitlopen voor het Gouden Kruis
3604
leden
21
landen waarin onze leden wonen
1951
het jaar waarin we zijn opgericht

Onze vereniging

Onze vereniging is in 1951 opgericht en is bedoeld voor diegenen die minimaal 10 keer de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen succesvol hebben voltooid. De vereniging is genoemd naar de beloning die de wandelaar ontvangt bij het voltooien van de tiende Vierdaagse: het felbegeerde Gouden Vierdaagsekruis. Een medaille die behoort tot de officiële Nederlandse koninklijk erkende onderscheidingen. De vereniging telt ruim 3.600 leden en is onderdeel van de KWBN (Koninklijke Wandel Bond Nederland).

Wat doen we?

De vereniging behartigt de belangen van haar leden. Dit doen we door alle ontwikkelingen rond de Vierdaagse nauwkeurig te volgen en hierover in dialoog te blijven met de Vierdaagse organisatie. Als grote vereniging van ervaren Vierdaagsewandelaars vormen we een belangrijk klankbord. Zo hebben wij geadviseerd bij routewijzigingen, veranderingen van startlocatie en de totstandkoming van het limiteringsprotocol.

Verder organiseren wij events: maandag voor de Vierdaagse een ledenbijeenkomst met o.a. de voorzitter van Stichting DE 4DAAGSE, meeting points tijdens de Vierdaagse, een reünie elk jaar in september en één tot twee ‘Powered by GKD’ wandeltochten per jaar. Ook brengen wij twee keer per jaar het magazine GOUD! uit, met unieke achtergrondinformatie over de Vierdaagse.

Tot slot verzorgen we leuke extra’s voor leden, zoals lustrumbeloningen voor ieder lustrum en een Gouden-Kruisdragers badge voor elk nieuw lid. Lees hieronder meer over de andere extra’s die leden via de KWBN ontvangen.

Lid worden

Wil jij hier bij horen? Geef je dan op via dit formulier! Dan kun je ook rekenen op het volgende:

 • als welkomstcadeau een Gouden-Kruisdragers badge voor op je rugzak;
 • 2 keer per jaar het full-colour magazine GOUD! met achtergronden en het laatste nieuws rondom de Vierdaagse (klik op de afbeelding voor een preview);
 • na twee jaar lidmaatschap ontvang je gratis een unieke lustrumspeld ter ere van ieder lustrum (15e, 20e etc.);
 • automatisch lidmaatschap van de KWBN, inclusief persoonlijke ledenpas;
 • korting op alle KWBN wandeltochten, zoals 5 euro korting op de Vierdaagse;
 • een feestelijke bijeenkomst in Nijmegen op de maandag voor de Vierdaagse, waarbij de voorzitter van Stichting DE 4DAAGSE aanwezig is en een toespraak houdt;
 • meeting points tijdens alle dagen van de Vierdaagse;
 • jaargids met alle KWBN-wandelevenementen;
 • het magazine Wandel.nl van de KWBN 5 keer per jaar thuisbezorgd;
 • een uitnodiging voor de jaarlijkse reünie in het najaar;
 • voor diegenen die 35 keer of vaker de Vierdaagse liepen: een gratis kaartje voor de tribune aan de Via Gladiola (bij meer dan 40 keer: 2 gratis kaartjes).
Magazine GOUD!
Lustrumbeloning (voorbeeld nummer 20)