Welkom bij de Vereniging Gouden-Kruisdragers VierdaagseVan harte welkom op de internetsite van de Vereniging Gouden-Kruisdragers Vierdaagse. Deze site zal regelmatig aangevuld worden. Het meest recente nieuws vindt u bovenaan deze pagina; oude nieuwsberichten worden in het archief bewaard.

Inhoud

Deze site geeft informatie over de doelstellingen en activiteiten van de vereniging Gouden Kruisdragers Vierdaagse. Ook wordt het bestuur aan u voorgesteld. De geschiedenis pagina verhaalt de historie van de Vierdaagse en de vereniging. In de agenda zijn activiteiten uit het verleden te bekijken en lezen en staan aankondigingen voor het komende jaar. Er wordt gewerkt aan een kopie van de site in het Engels voor buitenlandse bezoekers en enkele belangrijke links naar andere sites (het aantal is bewust beperkt gehouden).

het laatste nieuws Nieuws

Hier vind je het laatste nieuws van de vereniging en de Vierdaagse.

maandag 9 juli 2012

Verander uw 'Favorieten'

Dit is onze oude internet site: deze site wordt niet meer bijgewerkt!

We hebben de laatste tijd enkele vragen van leden ontvangen die onze nieuwe internet site niet kunnen vinden: u heeft waarschijnlijk de 'Nederlandse' welkomstpagina onder uw 'Favorieten' ingesteld. Om dit te wijzigen tikt u http://www.goudenkruisdragers.nl in de adresbalk van uw internet browser (Internet Explorer) en dan drukt u op enter. Zo komt u bij onze nieuwe internet site (met de groene achtergrond). Als u nu de Nederlandse vlag kiest, gaat u naar de nieuwe welkomstpagina en kunt u deze toevoegen aan uw 'Favorieten'.

vrijdag 11 mei 2012

De Waal in Vlammen nieuwe opening Vierdaagse op zondag

de Waal in Vlammen 2012

Op zondag 15 juli 2012 heten Stichting DE 4DAAGSE, de gemeente Nijmegen en Stichting Vierdaagsefeesten alle wandelaars en toeschouwers van de 96e Vierdaagse Afstandsmarsen welkom in de stad met een spectaculaire vuurwerkshow op de Waalkade. Deze opening van de Vierdaagse komt in plaats van de Vlaggenparade in het Goffertstadion en biedt nu ook de wandelaars de mogelijkheid om bij de Waal in Vlammen aanwezig te zijn. Voorheen lieten veel wandelaars de vuurwerkshow (op dinsdagavond) aan zich voorbij gaan. Voor dinsdagavond 17 juli zal een ander programma uitgedacht worden.

Lijst met Vierdaagsetoppers

Ons lid, de heer Scharp, heeft ons weer een nieuwe versie van zijn lijst met Vierdaagsetoppers toegezonden. Via onderstaande link kunt u deze downloaden (rechtermuistoets, opslaan als):
Toppers Vierdaagse_ lijst toppers Vierdaagse, versie mei 2012

zaterdag 17 maart 2012

Jaarverslag 2011 en begroting 2013

Op de ledenvergadering op 14 april 2012 in het Kolpinghuis in Nijmegen zullen zowel het jaarverslag en de jaarrekening over 2011 als de begroting voor 2013 worden behandeld. Via onderstaande links kunt u beide stukken downloaden. Er zal in de zaal slechts een beperkt aantal exemplaren beschikbaar zijn voor de aanwezige leden.

Jaarverslag 2011Jaarrekening 2011Begroting 2013

Lijst met Vierdaagsetoppers

Ons lid, de heer Scharp, heeft ons weer een nieuwe versie van zijn lijst met Vierdaagsetoppers toegezonden. Via onderstaande link kunt u deze downloaden (rechtermuistoets, opslaan als):
Toppers Vierdaagse_ lijst toppers Vierdaagse, versie december 2011
Mocht u hier opmerkingen over hebben of wellicht een aanvulling, dan kunt u in contact treden met de heer Scharp: phscharp@kabelfoon.nl.

zondag 26 februari 2012

Belangrijke informatie over onze internetsite

Achter de schermen werken we al even aan een nieuwe internetsite en dat blijkt geen minuut te vroeg. We hebben sinds een maand of twee namelijk de nodige problemen met het doorzenden van e-mails naar de mailadressen van onze bestuursleden. Daardoor kan het zijn dat uw mailtje nog niet door ons is gelezen. We hebben inmiddels wat technische zaken gewijzigd en gaan alsnog uw mailtjes zo spoedig mogelijk beantwoorden.
Verder werkte ons aanmeldformulier voor nieuwe leden niet goed meer, waarschijnlijk omdat onze aspirant-leden steeds modernere software gebruiken die niet goed combineert met het oude formulier: we werken hard aan de nieuwe versie. En natuurlijk was ook onze agenda aan vernieuwing toe.

donderdag 29 december 2011

Kerst- en Nieuwjaarswensen van onze leden

Flinterman Flinterman

Van Blankers Mol

Janssen Breed

Breukelaar uit Zwitserland

vrijdag 9 december 2011

Lijst met Vierdaagsetoppers

Ons lid, de heer Scharp, heeft ons weer een nieuwe versie van zijn lijst met Vierdaagsetoppers toegezonden. Via onderstaande link kunt u deze downloaden (rechtermuistoets, opslaan als):
Toppers Vierdaagse_ lijst toppers Vierdaagse, versie oktober 2011
Mocht u hier opmerkingen over hebben of wellicht een aanvulling, dan kunt u in contact treden met de heer Scharp: phscharp@kabelfoon.nl.

zondag 13 november 2011

Vergadering K.N.B.L.O.-wandelsportorganisatie Nederland

Zaterdag 12 november bezochten drie bestuursleden van uw vereniging de bondsvergadering in de Stadsschouwburg in Nijmegen. Tijdens de vergadering werd het jaarplan 2012 goedgekeurd. Ook nam voorzitter Miel Termont de tijd om de stand van zaken rond een verdere samenwerking (en op termijn bestuurlijke integratie) van onze wandelbond met de Nederlandse Wandel Bond uit de doeken te doen. Men streeft er naar om vanaf 2014 wederom een gezamenlijk Landelijk Wandel Programma uit te geven en de krachten te bundelen bij de organisatie van avondvierdaagses. Op langere termijn (2016) wil men dan komen tot een volledige integratie en samenwerking van beide wandelsportbonden.

De K.N.B.L.O.-wandelsportorganisatie Nederland had gisteren liefst 40.865 leden en in 2011 hebben zich weer 20 organisaties aangesloten bij de bond. Dit brengt het totaal aantal organisaties binnen de bond op 609. Het bestuur van de bond had overigens ook in de wandelgangen wat tijd voor ons: er valt immers altijd wat te bespreken.

Ledental Vereniging Gouden-Kruisdragers Vierdaagse

Onlangs mocht onze ledenadministratie het honderdste buitenlandse lid welkom heten. Het betreft hier een wandelaar uit Cyprus! Wij zijn uiteraard zeer blij met deze mijlpaal. Met dik 2500 leden kunnen we ook vaststellen dat nog altijd 1 op de 16 leden van de K.N.B.L.O.-wandelsportorganisatie Nederland is aangesloten bij onze vereniging.

maandag 10 oktober 2011

Goffert niet langer locatie Vlaggenparade

Mensen uit Nijmegen en omgeving konden het al eerder in locale media lezen: onlangs heeft Stichting DE 4DAAGSE besloten om de Vlaggenparade niet langer in het Goffertstadion te organiseren. Na zestig jaar gaat men op zoek naar een nieuwe formule en een nieuwe locatie voor de openingsceremonie van de Nijmeegse Vierdaagse. De reden voor deze verandering is de geringe belangstelling (slechts 6000 van de 12000 stoelen in het stadion zijn bezet) voor de Vlaggenparade in verhouding tot de grote moeite en kosten die het evenement in het stadion met zich meebrengt. Hoe een nieuwe openingsceremonie eruit zal zien, is nog niet bekend.

dinsdag 13 september 2011

Fotoalbums reünie Cuijk en Arcen 2011

Er zijn verschillende fotoalbums op het internet gezet van de afgelopen reünie in Cuijk en Arcen:

fotoalbum Tiny Kouters (Reünie Gouden Kruis Dragers Cuijk-Arcen 10 september 2011)

weblog Tiny Kouters

fotoalbum John Kouters (Reünie Gouden Kruisdragers Vierdaagse Cuijk 10 september 2011)

fotoalbum Elly Hermsen (Gouden Kruisdragers reunie 2011)

fotoalbum Frans Leijtens (Reünie Gouden-Kruisdragers Cuijk en 80 van de Langstraat)

dinsdag 6 september 2011

Belangrijke informatie voor de reünie

Voor de reünie aanstaande zaterdag hebben we enkele belangrijke nieuwtjes. Zo lijkt het erop dat de burgemeester van Cuijk ons welkom zal heten en kijken we nog even kritisch naar de planning (de nieuwe catamaran voor 400 personen is iets trager dan de vorige boot voor 250 personen).
Verder hebben we vernomen dat het kermis is in Cuijk. De kade bij de aanlegsteiger zal ook dienen als parkeerplaats voor enkele voertuigen van de kermis, waardoor het aantal parkeerplaatsen nabij de boot beperkt is. Daarbij komt ook een aantal vertragingen bij de Nederlandse Spoorwegen rond Arnhem en Venlo.

De boodschap is duidelijk: plan uw reis naar Cuijk goed en laat u niet verrassen door de treinen of een gebrek aan parkeerplaatsen.

Mocht u onverhoopt de detailinformatie nog niet thuisgestuurd hebben gekregen, dan kunt u dit document hieronder downloaden:

Uitnodiging reünie 2011

Tot zaterdag en denk eraan, de boot vertrekt om 10.00 uur!

dinsdag 9 augustus 2011

Drie generaties Vierdaagseloopsters

Liefst drie generaties van de familie Van der Westen liepen dit jaar de Vierdaagse uit. Oma Bep van der Westen uit Breda en moeder Terry van der Westen uit Galder zijn lid van onze vereniging: dochter Gwendolyn van der Bies uit Galder behaalde haar eerste Vierdaagsekruisje. Ze had dan ook goed getraind, onder andere door het lopen van tweemaal twintig kilometer bij de Tweedaagse in Diekirch. Volgend jaar gaat ze voor 't kroontje!

drie generaties

woensdag 27 juli 2011

Felicitaties

Liefst 38.422 wandelaars kwamen afgelopen vrijdag binnen op de Via Gladiola en dat maakte de 95e Nijmeegse Vierdaagse tot een zeer succesvolle editie. Het was ook organisatorisch gezien een vlekkeloze editie, aldus Stichting DE 4DAAGSE. Ons erelid Bert van der Lans voltooide met succes zijn 64e Vierdaagse en naast hem waren er nog enkele leden die in het oog sprongen:

Ben Evers 22 juli 2011 . Ruurd van Slageren 22 juli 2011

Ons lid Ben Evers kreeg na vier dagen lopen cijfertje 25 opgespeld en Ruurd van Slageren ontving het dubbele aantal, namelijk cijfer 50. Theo Holla liep voor de veertigste keer mee en werd daarvoor (en voor 75 IML-tochten en zijn 65e verjaardag) in zijn woonplaats Willemstad gehuldigd.

huldiging Theo Holla 23 juli 2011 . huldiging Theo Holla 23 juli 2011

Links naar fotoalbums

Mocht u foto's van de afgelopen Vierdaagse met onze leden willen delen, dan kunt u ons de link van uw fotoalbum doorzenden. Wij zetten deze dan op onze site:

fotoalbum Frans Leijtens (Vierdaagse 2011)

dinsdag 19 juli 2011

Spraakverwarring

Via onze voorzitter hebben we vernomen dat de afwezigheid van een muziekgezelschap tijdens onze ledenvergadering berust op een flink misverstand. Er was een band geregeld en die was ook op de plaats van bestemming, zo dachten zij. Ze hadden zelfs speciaal geoefend op muziek voor onze vereniging. Echter, op hun schema was opgenomen 'Gouden-Kruisdragers... vereniging' in plaats van 'Vereniging Gouden-Kruisdragers Vierdaagse'. Bovendien heet het concertgebouw in Nijmegen 'de Vereeniging'. Met andere woorden, 'ons' muziekgezelschap heeft bij de Vereeniging een half uur staan zoeken naar de Gouden-Kruisdragers (die allemaal in het Kolpinghuis zaten). De algehele spraakverwarring is inmiddels uitgezocht en we hopen dan ook dat onze verdere plannen rond onze verjaardag wel zonder problemen door gaan.

maandag 18 juli 2011

Leerzame ledenvergadering

18 juli 2011 . 18 juli 2011

Van 14.00 tot en met 15.00 uur vond traditiegetrouw onze ledenvergadering plaats in het Kolpinghuis. Daarbij kondigde Johan Willemstein, marsleider en lid van onze vereniging, aan dat er veel regen aan zit te komen en wist Miel Termont, voorzitter van de wandelbond K.N.B.L.O.-wandelsportorganisatie Nederland, te vertellen dat er in 2016 een Walk Challenge in Brazilie zal plaatsvinden.

18 juli 2011 . 18 juli 2011

Marcel Claassen vertelde tijdens de rondvraag dat in VillaLux van theater Lux in Nijmegen iedere dag van 16 tot en met 22 juli nostalgische Vierdaagsefilms zullen worden gedraaid vanaf 10.00 uur 's ochtends. De toegang is gratis en er zal materiaal gedraaid worden dat pas onlangs in de archieven is opgedoken (en dus nog nooit is vertoond). Zie ook: www.lux-nijmegen.nl.

18 juli 2011 . 18 juli 2011

Er waren 145 stemgerechtigde leden aanwezig bij de vergadering, inclusief het gehele bestuur. Ter gelegenheid van onze aanstaande zestigste verjaardag op zondag 24 juli, boden de heren Van der Lans, Van Rijssen, Van der Velden en Hoogenboom een replica aan van de oorspronkelijke muziek en tekst van het Vierdaagselied. Alle aanwezigen kregen een prachtig exemplaar mee naar huis.

18 juli 2011 . 18 juli 2011

De ene verrassing ging goed, de andere niet. Bestuurlid mevrouw De Leeuw kondigde tijdens de vergadering aan dat ze er in geslaagd is een grotere boot voor de komende reunie van 10 september vast te leggen. Op de Catamaran Castle kunnen liefst 400 leden op meevaren, in plaats van de geplande 250. Het aantal aanmeldingen voor de reunie in Cuijk is inmiddels bijna 350, waardoor we nu iedereen wel een plaatsje kunnen bieden. Mochten we alsnog over het maximum van 400 heen gaan, dan wordt er ditmaal niet een nog grotere boot geregeld: we zullen dan geinteresseerden wel op een reservelijst plaatsen. De tweede verrassing viel in het water. In samenwerking met Stichting DE 4DAAGSE was een muziekgezelschap geregeld om ons Vierdaagselied te begeleiden: helaas kwam de band niet opdagen en moesten we het, zoals gebruikelijk, a capella zingen. Wellicht kunnen we komende week bij een van de Meeting Points alsnog enige muziekale omlijsting regelen.

18 juli 2011 . 18 juli 2011

Ten slotte wensen wij ons erelid, Bert van der Lans, veel succes met zijn 64e Vierdaagse en ook de heer Okkes en mevrouw Waterschoot, die beiden voor de zestigste keer meelopen, wensen we het allerbeste. Dan zijn er nog zes leden die voor de vijftigste keer meedoen: mevrouw Logmans-de Boer, de heren Keizer, Markus, De Roy en Van Slageren en mevrouw Mars. Iedereen het allerbeste de komende week!

18 juli 2011 . 18 juli 2011

zondag 17 juli 2011

Zonnige eerste aanmelddag

Meer dan tienduizend deelnemers aan de Vierdaagse hebben zich vanmiddag aangemeld op de Wedren in Nijmegen. Onder hen ook honderden Gouden-Kruisdragers, van wie er liefst 116 een kaartje hebben aangevraagd voor de eretribune tijdens de Vlaggenparade. Deze kaartjes zijn tegen een sterk gereduceerd tarief verkrijgbaar voor onze leden.

17 juli 2011 . 17 juli 2011

Al voor de aanmeldbureau's opengingen om 13.00 uur, stond er al flink wat volk in de rij om een Vierdaagseshirt te kopen. Vanaf 13.00 uur had uw bestuur zich opgesteld op de Wedren (met vaandel) om de weg naar de Meanderschool te wijzen.

17 juli 2011 . 17 juli 2011

Al snel vonden de eerste leden de weg naar de Meanderschool. Natuurlijk was er ook direct een heleboel pers op de Wedren aanwezig om iedereen te interviewen.

17 juli 2011 . 17 juli 2011

Het weer was af en toe behoorlijk dreigend, maar het bleef de hele middag droog en zonnig. Wandelaars werden aangemoedigd om het Vierdaagseonderzoek in te vullen door hen een meetlint (voor de buikomvang) uit te reiken.

17 juli 2011 . 17 juli 2011

Later op de middag losten de rijen voor de aanmeldbureau's langzaam op. En natuurlijk waren er al veel leden te zien met de badge (het jubileumcadeau voor onze leden) op de rugzak.

vrijdag 15 juli 2011

Vierdaagsekerkviering in 13e eeuwse Stevenskerk

Op zondag 17 juli wordt de 50e Vierdaagsekerkdienst gehouden in de Stevenskerk in Nijmegen. Deze kerk dateert al van 7 september 1273 toen bisschop Albertus Magnus deze kerk plechtig inwijdde. De kerk was toen nog niet zo groot als nu. In verschillende fasen werd er nog bijgebouwd. Zo kwamen de kooromgang en de straalkapellen tussen 1420 en 1456 tot stand. De huidige omvang werd omstreeks 1560 bereikt. In die tijd was de Stevenskerk de enige parochiekerk van Nijmegen en waren alle inwoners van de stad verplicht om hier op zondag de mis bij te wonen.

Radbouduniversiteit is niet de eerste Nijmeegse universiteit

Alle Vierdaagselopers kennen de gebouwen van de Radbouduniversiteit in Nijmegen. Immers, op dag twee, drie en vier lopen zij hier 's morgens langs op de Heijendaalseweg. Het is minder bekend dat Nijmegen al in 1655 over een universiteit beschikte. De status van universiteit werd overigens niet verleend door alle Staten van het gewest Gelre, maar alleen door de Staten van het Kwartier van Nijmegen, vandaar dat deze universiteit bekendstaat als ‘Kwartierlijke academie’. Het aantal studenten groeide in de beginjaren gestaag tot zeventig en er werden wekelijks achttien colleges gegeven. Maar vanaf 1665 ging het bergafwaarts met deze onderwijsvoorziening. Een pestepidemie, concurrentie van de Universiteit van Leiden en de Franse invasie in 1672 droegen ertoe bij dat deze universiteit in 1679 moest sluiten. De huidige Radbouduniversiteit is op 17 oktober 1923 geopend, nadat Nijmegen de strijd met Tilburg, Maastricht en 's-Hertogenbosch had gewonnen. Deze steden probeerden allen de Katholieke Universiteit binnen te halen.

Bron: De canon van Nijmegen (Nijmegen 2009)

donderdag 14 juli 2011

Ophalen kaartjes Vlaggenparade

Velen van u hebben weer gebruik gemaakt van de mogelijkheid om via de vereniging kaartjes voor de Vlaggenparade te bestellen. Deze kunt u zondagmiddag 17 juli van 13.00 tot en met 17.00 uur ophalen bij het kantoor van de afdeling Juridische Zaken van Stichting DE 4DAAGSE. U vindt de ingang naar dit kantoor tussen de startbureau's van de 40 kilometer en de tenten van New Balance op de Wedren.

ophalen tribunekaarten Vlaggenparade

We treffen u graag zondagmiddag op de Wedren bij onze vlag. En vergeet uw inschrijvingsbevestiging en identiteitsbewijs niet voor de aanmelding!

woensdag 13 juli 2011

Vierdaagse van de jubilea

De 95e Vierdaagse in 2011 wordt voor velen een feestelijke editie. We zetten de jubilea voor u op een rijtje:

Metropolitan Police Service in 2010

Dit jaar zal de Britse Metropolitan Police Service voor het zestigste jaar deelnemen aan de Nijmeegse Vierdaagse. In die zestig jaar liepen meer dan 500 agenten uit Londen ongeveer 225.000 kilometer. In 1952 deden ze voor het eerst mee, met teams op de 40 en 50 kilometer. Veel van de wandelende agenten zijn niet alleen Gouden-Kruisdrager, maar ook Centurion en koesteren een lange vriendschapsband met Nederland.

binnenkomst op Heumensoord in 2010

Het ministerie van Defensie bouwt momenteel voor de vijftigste keer Kamp Heumensoord in de bossen ten zuiden van Nijmegen. Ook ditmaal zal het kamp onderdag bieden aan tenminste 6000 militairen uit binnen- en buitenland. Vandaag is het kamp officieel geopend.

jubileumcadeau 2011

Natuurlijk viert ook de Vereniging Gouden-Kruisdragers Vierdaagse dit jaar haar zestigste verjaardag. Hoewel een enkel Meeting Point of de ledenvergadering wellicht iets feestelijker zullen zijn dan normaal, bewaren we de daadwerkelijke viering van onze verjaardag voor de reünie in september van dit jaar.

Waalbrug (Wikipedia)

Al eerder berichtten we u (op donderdag 9 juni jl.) dat de Waalbrug al weer 75 jaar bestaat. Naast een feestje op de eerste dag van de Vierdaagse, zullen er ook tentoonstellingen en stadswandelingen aan de jarige brug gewijd worden.

Jubileumpostzegels Vierdaagsemis

Ten slotte organiseert de Stichting Vierdaagsemis voor de vijftigste keer de Vierdaagsekerkdienst voorafgaand aan de komende Vierdaagse. Het thema van dit jaar zal zijn 'Dankbaarheid'. En houdt ook de speciaal voor dit jubileum uitgebrachte postzegels in de gaten!

dinsdag 12 juli 2011

Vierdaagse neemt proef met RFID chip

Opnieuw bij wijze van proef zijn de polsbandjes van alle Vierdaagsedeelnemers die in groeps- of detachementsverband lopen voorzien van een zogenaamde RFID chip (Radio Frequency Identification, identificatie met radiogolven).
Deze chip maakt het mogelijk controle digitaal uit te voeren zonder daarbij een handeling, bijvoorbeeld scannen of knippen, te hoeven verrichten. De controle van de detachementen en groepen vindt plaats door het leggen van antennematten bij een aantal controleposten op het parcours. Gebruikers van de RFID chip worden tevens voorzien van een veterchip als extra controlemiddel.

RFID chip

De proef met het polsbandje met daarop een barcode waarvan de gegevens van de Vierdaagsedeelnemers gescand konden worden, heeft tijdens de Vierdaagse van 2010 heel wat stof doen opwaaien. Deelnemersregistratie bij start en finish door middel van het scannen van de barcode op het polsbandje verliep perfect. Bij de controles onderweg liep het echter helemaal mis, omdat de inzet van scanapparatuur, gelet op de dynamiek van de controle, niet het gewenste effect opleverde. Dat veroorzaakte opstoppingen op de parcoursen en verwarring bij de deelnemers.
Juist omdat het gebruik van polsband, barcode en scanner bij start en finish veel efficiency en daardoor voordeel oplevert, krijgen alle individuele deelnemers aan de 95e Vierdaagse in 2011 weer een polsbandje aangemeten. Voor controle onderweg gebruikt de individuele wandelaar de uitgereikte controlekaart. De polsband die bij aanmelding om de pols van de deelnemer wordt bevestigd, dient gedurende de gehele Vierdaagse omgehouden te worden. Als de polsband tussentijds wordt verwijderd, is het bandje niet meer geldig en wordt de deelnemer als uitvaller geregistreerd.

Bron: persbericht Stichting DE 4DAAGSE, 7 juli 2011

maandag 11 juli 2011

Badge fotowedstrijd op Facebook en Hyves

Omdat we redelijk veel Gouden-Kruisdragers met hun Gouden-Kruisdragersbadge hebben zien lopen, leek het ons leuk een fotowedstrijd te organiseren tijdens de Vierdaagse. We vragen daarom aan al onze leden hun meest speciale, grappige of interessante foto te delen van hun Gouden-Kruisdragersbadge tijdens de Vierdaagse.

badge wedstrijd, Kolpingmars 2011

Voor Facebook: Upload je foto naar het Gouden-Kruisdragersprikbord met een status bericht waarin ‘Badge wedstrijd’ genoemd wordt. De persoon die met zijn of haar foto’s de meeste ‘Vind ik leuk’ genereert, ontvangt een voetverwenpakket. De wedstrijd start op zondag 17 juli eindigt op zondag 31 juli om 18.00 uur.

Voor Hyves: Upload je foto naar het fotoalbum ‘Badge fotowedstrijd’ in de Gouden-Kruisdragershyve. De persoon die met zijn of haar foto’s de meeste ‘Respect’ genereert, ontvangt een voetverwenpakket. De wedstrijd start op zondag 17 juli eindigt op zondag 31 juli om 18.00 uur.

Dus vergeet niet je badge op je rugzak, shirt, hoed etc. te bevestigen en neem je camera mee tijdens de Vierdaagse! Voorwaarden: Alleen leden van de Vereniging Gouden-Kruisdragers Vierdaagse komen in aanmerking voor de prijs. De foto met de meeste ‘Vind ik leuk’ op zondag 31 juli om 18.00 uur is de winnaar.

vrijdag 8 juli 2011

Promotie Thijs Eijsvogels op 4 jaar Vierdaagseonderzoek

Wandelaars aan de Nijmeegse Vierdaagse hebben op de eerste wandeldag de grootste verstoringen in de water- en zouthuishouding, vaak met uitdroging tot gevolg. Ook de fysieke belasting is dan het hoogst. Mannen en lopers met overgewicht hebben een nog groter risico op uitdroging, zeker bij warm weer. Opmerkelijk is ook dat een deel van de wandelaars een sterk verhoogd troponine laat zien; troponine is een eiwit dat een indicatie geeft voor mogelijke schade aan de hartspier. Deze bevindingen deed Thijs Eijsvogels van de afdeling Fysiologie van het UMC St. Radboud. Eijsvogels promoveert vandaag, op vier jaar Vierdaagseonderzoek.
Thijs Eijsvogels maakte van 2007 tot 2010 deel uit van de onderzoeksgroep van inspanningsfysioloog prof. dr. Maria Hopman van het UMC St Radboud. Hij heeft bij 361 wandelaars onderzoek gedaan naar het effect van langdurige inspanning op de fysiologie van de mens. In tegenstelling tot veel andere duursporten was er nog weinig bekend over de effecten van langdurig wandelen.

Eijsvogels stelde vast dat wandelaars op de eerste dag van de Vierdaagse het meeste risico lopen op uitdroging. Op deze dag vertoont 21 procent van de deelnemers uitdrogingsverschijnselen en heeft 15 procent een verstoorde zoutconcentratie in het bloed. Vooral mannen en lopers met overgewicht hebben een verhoogd risico. Daarnaast is de hartslag het hoogst op de eerste dag van het evenement. Na de eerste dag nemen de risico’s op een verstoorde water- en zoutbalans sterk af. Eijsvogels: ’Het lichaam past zich dus aan als het zich meerdere dagen achter elkaar inspant’.
Eijsvogels onderzocht ook welk effect langdurig wandelen heeft op het vrijkomen van troponine in het bloed. Een verhoogd troponinegehalte duidt normaal gesproken op schade aan het hart. Eerder onderzoek wees al uit dat duursporters die zich zeer intensief inspannen eveneens een verhoogd troponinegehalte kunnen vertonen, zonder dat zij hartschade hebben. Eijsvogels ontdekte dat dit zich niet beperkt tot zeer intensieve duursporten. Ook tijdens de Vierdaagse vertoonden wandelaars een verhoogd troponinegehalte, zonder dat zij hartschade hebben.
Vier jaar Vierdaagse-onderzoek heeft geleid tot waardevolle gezondheidsinzichten en adviezen, waar wandelaars tijdens de Vierdaagse hun voordeel mee kunnen doen. Thijs Eijsvogels: ‘Ik adviseer mensen op de eerste wandeldag extra te drinken om uitdroging te voorkomen. Dat geldt nog eens extra voor mannen en lopers met overgewicht. Gewichtsverlies is in dit soort situaties vochtverlies. Dat moet je voorkomen. Is het warm weer, neem dan vaker een pauze, maar rust weer niet te lang bij regen en wind. Dit houdt de lichaamstemperatuur stabiel. Eet voldoende tijdens en na het wandelen en last but not least: train bij mooi en slecht weer.’

Bron: Persbericht 1 juli 2011, T.M.H. Eijsvogels, Physiological demands of prolonged exercise: Science of the Nijmegen Four Days Marches. Proefschrift UMC St Radboud. Promotiedatum: 8 Juli 2011. Promotor: prof.dr. M.T.E. Hopman

donderdag 7 juli 2011

Vierdaagse stelt alvast verkeersregelaars aan

Net op tijd voor aanvang van 95ste Vierdaagse op dinsdag 19 juli heeft Stichting DE 4DAAGSE een groep van 23 verkeersregelaars aangesteld en opgeleid. Met het aanstellen van deze extra vrijwilligers en stagiaires wordt de inzet van de politie Gelderland-Zuid in de Vierdaagseweek ontlast en wordt tegelijkertijd tegemoet gekomen aan de wens van de gemeente Nijmegen om te komen tot bezuinigingen.

Al sinds vorig jaar zijn gemeente, politie en Vierdaagseorganisatie met elkaar in overleg over de inzet van verkeersregelaars tijdens het mega wandelevenement in en rond Nijmegen. Voor wandelsportbond K.N.B.L.O.-wandelsportorganisatie Nederland, waartoe Stichting DE 4DAAGSE behoort, is het verre van vreemd dat organisatoren zelf voorzien in medewerkers die voor de verkeersveiligheid tijdens hun tochten zorgen. In het verlengde van dit beleid en met het vooruitzicht dat massale politieassistentie bij grote evenementen teruggeschroefd zou worden, heeft het Vierdaagsebestuur vorig jaar al besloten zelf een eenheid verkeersregelaars te vormen.

Het grootste deel van de groep is gerecruteerd uit de opleiding veiligheidskunde van het ROC Nijmegen. “In nauwe samenwerking met de politie Gelderland-Zuid hebben wij daar de vraag neergelegd wie aan dit project zou willen meewerken. Spontaan meldden zich 19 studenten aan. Zij krijgen van de politie Gelderland-Zuid een eendaagse opleiding. Daarna worden ze collectief door burgemeester Thom de Graaf van Nijmegen officieel aangesteld als verkeersregelaar en kunnen ze aan de slag tijdens de Vierdaagse. Het gaat om de opleiding evenementen verkeersregelaar, dat wil zeggen dat ze werk gaan doen op rustige kruisingen en bij wegafzettingen waar dat verantwoord is”, aldus Wim Velings, in het bestuur van Stichting DE 4DAAGSE verantwoordelijk voor veiligheid en openbare orde. Volgens de nieuwste regels voor politieassistentie bij grote evenementen die eerder deze week door minister Opstelten werden aangekondigd, wordt de Vierdaagse, als niet commercieel evenement, waarschijnlijk niet verplicht de kosten voor politie-inzet te vergoeden. De Vierdaagse wordt als sportevenement door NOC-NSF erkend. “Verplicht of niet, als organisatie besteden wij veel aandacht aan de veiligheid van de wandelaars onder andere door inzet van veel toezichthouders. De zorg om de verkeersveiligheid van onze wandelaars mede op ons nemen wordt er nu aan toegevoegd. We lopen op de troepen vooruit, maar de omvang van de Vierdaagse rechtvaardigt dat.”

Bron: Persbericht Stichting DE 4DAAGSE 1 juli 2011

woensdag 6 juli 2011

Vierdaagseonderzoek UMC St. Radboud

Vierdaagseonderzoek

Dit jaar starten de afdeling Fysiologie en de afdeling Epidemiologie, Biostatistiek en HTA van het UMC St. Radboud met een meerjarig onderzoek naar de effecten van een actieve leefstijl op gezondheid, kwaliteit van leven, progressie van ziekten en ziektebeleving. Deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse worden jaarlijks gevraagd een online vragenlijst in te vullen over hun gezondheid en leefstijl. Graag nodigt UMC St. Radboud u uit voor deelname aan dit onderzoek, want alleen met uw bijdrage kan het onderzoek succesvol worden en kan men in de toekomst nog beter werken aan preventie van ziekten.
Meer informatie en de link naar de online vragenlijst kunt u vinden op de internetsite Vierdaagseonderzoek.

vrijdag 1 juli 2011

Sponsorloop voor Duchenne

Lucie Arens

Dit jaar loop ik samen met mijn man voor de 12de keer de Vierdaagse en wij hopen dit jaar onze 11de beloning te krijgen. Tevens is het de laatste keer dat ik de veertig kilometer loop, want volgend jaar wordt ik zestig jaar en mag ik dertig kilometer lopen. Ik loop dit jaar niet alleen voor mijzelf maar ik loop ook voor kinderen met Duchenne spierdystrofie. Dit is een erfelijke afwijking die vooral jongetjes treft. Een kind dat geboren wordt met Duchenne krijgt steeds minder sterke spieren, kan niet zo goed rennen en valt vaak. Op tien- of elfjarige leeftijd wordt hij afhankelijk van een rolstoel. Als de spieren die nodig zijn voor de ademhaling zwakker worden wordt het kind afhankelijk van de beademing. Als uiteindelijk de hartspier wordt aangetast, wordt de ziekte fataal. Het Duchenne Parents Project is opgericht door ouders van kinderen met Duchenne spierdystrofie en werft fondsen voor onderzoek naar medicijnen en behandelingen die de kinderen kunnen genezen. Voor gezinnen met een kind dat de ziekte van Duchenne heeft, is het race tegen de klok. Zie Duchenne Parent Project.
Deze sponsoractie loopt via de Vierdaagse Sponsorloop. De Vierdaagse organisatie wil samen met de lopers zoveel mogelijk geld ophalen voor zoveel mogelijk goede doelen en geeft de garantie dat honderd procent van het geld bij de goede doelen terecht komt. Er is dus geen strijkstok. Wilt u mij helpen om zoveel mogelijk geld bij elkaar te lopen voor het Duchenne Parent Project? Ga dan direct naar de Vierdaagse Sponsorloop en wordt mijn sponsor. Namens de gezinnen van kinderen met Duchenne spierdystrofie en natuurlijk de kinderen zelf heel hartelijk bedankt. Met vriendelijke groet,

Lucie Arens

woensdag 15 juni 2011

Inschrijving reünie vol

Momenteel zijn er meer gegadigden voor de reünie dan er plaatsen zijn op de rondvaartboot. En hoewel we het natuurlijk jammer vinden om enkele gegadigden teleur te moeten stellen, zijn we toch heel blij met de overweldigende belangstelling. Vanaf nu zal iedereen die zich nog opgeeft voor de bijeenkomst van 10 september aanstaande op de reservelijst worden geplaatst. Mocht u zich hebben ingeschreven en u kunt toch niet komen, laat dat ons dan zo spoedig mogelijk weten, zodat we iemand van die reservelijst toe kunnen laten.

Flash Vierdaagsespel

Flash Vierdaagsespel Flash Vierdaagsespel Flash Vierdaagsespel

Liefhebbers van Flash spelletjes op de computer kunnen via het Vierdaagsespel van de Volkskrant zorgen dat er zoveel mogelijk wandelaars de finish halen. Een beetje flauw, maar wel leuk.

Vierdaagse aanbod

Alle leden van KNBLO-NL (en dus alle leden van de Vereniging Gouden-Kruisdragers Vierdaagse) die deelnemen aan de Vierdaagse hebben gratis toegang tot het KNBLO-NL Meetingpoint (niet te verwarren met onze eigen meeting points!). Voor 20 euro extra kunnen zij tevens gebruik maken van de uitgebreide verzorging op het Pluspoint. Schrijf u nu in, want er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Tijdens de Vierdaagse staat het KNBLO-NL Meetingpoint respectievelijk bij Valburg, Beuningen, Groesbeek en Malden (de meeting points van onze vereniging zijn te vinden in Oosterhout, Beuningen en Berg en Dal). In deze ruim opgezette post met zitplaatsen krijgen leden van KNBLO-NL gratis een energiesnack en/of drankje, Perskindol spierverzorging en kan er gebruik worden gemaakt van schone en rustige toiletten. Bovendien is er verkoop van koffie en thee. Voor toegang is de groene button nodig. Leden van KNBLO-NL die deelnemen aan de Vierdaagse krijgen deze automatisch toegestuurd. U hoeft hiervoor verder dus niets te doen!
Het Pluspoint grenst aan het KNBLO-NL Meetingpoint. Op het KNBLO-NL Pluspoint kunnen leden van KNBLO-NL weer helemaal op krachten komen. In de grote tent kunt u ook bij regenachtig weer genieten van een pasta- of soepmaaltijd en krijgt u een sportdrankje. Ook kunt u zich hier laten masseren door gediplomeerde masseurs en laten verzorgen door het Rode Kruis. Voor toegang is de oranje button nodig. Deze kunt u voor €20 online bestellen. Vol is vol! De oranje button zal per post worden toegestuurd. Deze biedt tevens toegang tot het Meetingpoint. Tip: wijs uw wandelmaatje die nog geen Pluspakket heeft op het Pluspoint om gezamenlijk te kunnen rusten.

Bron: www.wandel.nl (K.N.B.L.O.-wandelsportorganisatie Nederland)

zaterdag 11 juni 2011

Vierdaagseveters voor KWF Kankerbestrijding

nieuwe Vierdaagseveters

Veel wandelaars kennen al de beroemde paarse veters die Sunny verkocht voor KWF Kankerbestrijding. Deze zijn inmiddels uitverkocht, maar Sunny heeft voor de komende Vierdaagse nieuwe groen-oranje veters laten maken. Sunny verkoopt haar veters tijdens haar trainingstochten voor de Vierdaagse. De opbrengsten van de verkoop gaan naar KWF Kankerbestrijding. Bestellen kan ook via www.sunnywalks.nl en daar vindt u ook verdere details.

Tussenstand jubileumreünie

Gisteren waren er al 203 inschrijvingen voor de komende reünie. Als de inschrijving vol zit, zullen we werken met een reservelijst. Als zich dan deelnemers af melden, kunnen we, op volgorde van inschrijving, alsnog geïnteresseerden laten deelnemen.

vrijdag 10 juni 2011

Jubileumreünie al bijna vol!

Het aantal inschrijvingen voor onze jubileumreünie op 10 september aanstaande loopt zeer snel op. Gisteren hadden we al 186 geinteresseerden. Wegens de beperkte ruimte aan boord van de boot, kunnen we dit jaar slechts 250 deelnemers toelaten. Mocht u er dus ook bij willen zijn, dan kunt u het beste zo snel mogelijk uw inschrijfformulier insturen.

Arend van Sloten overleden

Op vrijdag 3 juni 2011 is helaas een markante Vierdaagseloper overleden. Arend van Sloten uit Zwolle, beter bekend als 'de klompenman' overleed op 75-jarige leeftijd. Buiten het feit dat hij een van de weinige Vierdaagselopers op klompen was, was Arend ook slechtziend. Hij was naast een gepassioneerd wandelaar daarom ook zeer actief voor de Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie (Ango).

donderdag 9 juni 2011

Reacties op de junicirculaire

De junicirculaire is inmiddels bij de meeste van onze leden gearriveerd en de reacties beginnen bij uw bestuur binnen te stromen. We verzoeken iedereen tijdig hun inschrijving voor de reünie, de aanvraag voor kaarten van de Vlaggenparade en de aanvraag voor een lustrumbeloning in te sturen. Ook indien u vragen of opmerkingen heeft voor de ledenvergadering van 18 juli aanstaande, dan vernemen we die graag enige tijd voor de vergadering, zodat we een antwoord voor kunnen bereiden.
We hebben tot gisteren 95 inschrijvingen ontvangen voor onze jubileumreünie in Cuijk (zaterdag 10 september 2011). Het maximale aantal deelnemers aan de reünie van dit jaar bedraagt 250 in verband met de beperkte ruimte op de rondvaartboot. Verder hebben enkele tientallen leden te kennen gegeven dat ze de circulaire het liefst digitaal ontvangen.

Waalbrug 75 jaar

In 2011 viert Nijmegen het 75-jarige bestaan van de Waalbrug. Er is onder andere een boek over de brug uitgebracht getiteld 'Over de Waal' en van 16 juni tot en met 6 november zal er in museum Het Valkhof een tentoonstelling over de brug te bezichtigen zijn. Verder zijn er periodiek speciale stadswandelingen en de eerste dag van de Vierdaagse, dinsdag 19 juli 2011, zal ook in het teken staan van de jubilerende Waalbrug. Meer details vindt u op de site van 75 jaar Waalbrug:

75 jaar Waalbrug

dinsdag 7 juni 2011

Nieuwe Vierdaagsethriller

De dood of de gladiolen Vrijdagmoorden Het verdriet van de Vierdaagse Dood van een marsleider

"De afgelopen jaren is in Nijmegen een aantal belangrijke en onbelangrijke mensen vermoord. De politie ziet geen verbanden, maar heeft ook geen verklaringen, laat staan oplossingen. In de nacht dat Rogier Hoofs lijdzaam moet toezien dat de Stevenstoren wordt opgeblazen, beseft hij dat de stad in groot gevaar is. Hij moet ingrijpen, zelfs ..."

Schrijver Rudy Dek heeft weer een Vierdaagsethriller uitgebracht, na 'Het verdriet van de Vierdaagse', 'Vrijdagmoorden'en 'De dood of de gladiolen'. Hoe Johan Willemstein hierop zal reageren, weten we niet, maar het boek is getiteld 'Dood van een marsleider'. Het boek zal via uitgeverij Logikos en bij diverse lokale Nijmeegse boekwinkels te koop zijn. Bestellen kan ook via www.dedoodofdegladiolen.com en daar vindt u ook verdere details.

zondag 5 juni 2011

Nieuwe polsbandjes en knipkaarten?

Uit betrouwbare bron binnen Stichting DE 4DAAGSE hebben we vernomen dat het polsbandje dit jaar gebruikt wordt voor de startscan en het afmelden. Ook krijgt men de oude vertrouwde knipkaart om onderweg gecontroleerd te worden. Er wordt onderweg dus niet meer gescand. Dit jaar wordt onder groepen getest met een chip.

Jubileumcadeau leden Vereniging Gouden-Kruisdragers Vierdaagse

jubileumcadeau 2011

Aankomende juli bestaat onze vereniging zestig jaar. Voor die gelegenheid geven we al onze leden een badge die op de rugzak genaaid kan worden of die men elders zichtbaar kan dragen. Op dit moment zijn we begonnen met het verspreiden van de badge. Deze bevat in ieder geval een gouden element!

vrijdag 3 juni 2011

50ste Vierdaagsekerkdienst

Vierdaagsekerkdienst 2009

Op zondag 17 juli 2011 om 10.00 uur 's ochtends organiseert Stichting Vierdaagsemis de 50ste Vierdaagsekerkdienst in de St. Stevenskerk te Nijmegen. Het thema dit jaar zal zijn 'Dankbaarheid'. Voorgangers zijn aalmoezenier b.d. Clemens Crolla en dominee Henk Gols. Muzikale medewerking zal worden verleend door het Parnassuskoor Wijchen in samenwerking met het Mediorenkoor Dukenburg en met medewerking van een begeleidingsorkest. Het geheel staat onder leiding van Rob Engels. Organist is Cor van Wageningen. Via www.vierdaagsemis.nl vindt u verdere details.

Uitgeloot, of toch niet?

Hoewel Stichting DE 4DAAGSE in april bekend maakte dat er 2680 wandelaars waren uitgeloot, maakten liefst 719 deelnemers die wel waren ingeloot gebruik van de gelegenheid om tot twee weken na loting hun inschrijving te annuleren. Dit betekent dat in mei alsnog 719 uitgelote wandelaars te horen kregen dat zij mee mogen doen met de 95ste Vierdaagse.
Verder maakte Stichting DE 4DAAGSE bekend dat zij middels een internetsite wandelaars gaat helpen om met het lopen van de Vierdaagse sponsorgeld in te zamelen. En voor de Vlaggenparade op 17 juli aanstaande zal zangeres Belle Perez, begeleid door de Johan Willem Friso Kapel, de hoofdgast van de avond zijn.

Wandelaar en gastgezin vinden elkaar op internet

www.vierdaagsebed.nl

De afdeling Vierdaagse accommodatie van het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen bemiddelt al vele jaren voor een goede nachtrust van Vierdaagse wandelaars. Dit jaar komt de afdeling met een speciale internetsite waarop Vierdaagselopers en gastgezinnen elkaar kunnen vinden. Via www.vierdaagsebed.nl kunt u meer te weten komen.

Activiteiten in het Kolpinghuis

Op zondag 10 juli 2011 wordt de laatste trainingstocht voor de Vierdaagse in Nijmegen georganiseerd. Tijdens de Kolpingmars kunt u afstanden van 5 tot en met 50 kilometer lopen. Daarna is het op maandag 18 juli 2011 tijd voor de Gouden-Kruisdragers: onze vereniging heeft die middag om 14.00 uur haar ledenvergadering in het Kolpinghuis. We verwachten dat de vergadering een uurtje zal duren. De laatste Vierdaagseactiviteit in het Kolpinghuis betreft het Blarenbal. Op vrijdag 22 juli kan men vanaf 20.00 uur stijldansen in de Danssalon van het Kolpinghuis.

Wammus is terug

Wammus

Wammus is terug. De mascotte van de Vierdaagsefeesten wordt weer in ere hersteld. Bij het feestelijke onthaal van Royal Haskoning als honderdste partner van de Vierdaagsefeesten werd de mascotte van weleer gepresenteerd. De Vierdaagsefeesten vinden plaats van 16 tot en met 22 juli 2011. Voor meer informatie: www.vierdaagsefeesten.nl.

Giel Beelen

3FM zal dit jaar niet alleen in de persoon van radiopresentator Giel Beelen langs het Vierdaagseparcours aanwezig zijn, maar zendt ook uit vanaf de festivalterreinen van de Vierdaagsefeesten.

zondag 20 maart 2011

Inschrijvingen 95e Vierdaagse

Zoals ook al te lezen was op de site van Stichting DE 4DAAGSE, hebben zich in de eerste inschrijfperiode 29.901 deelnemers ingeschreven voor de 95e Nijmeegse Vierdaagse. Tot en met 16 maart hadden nog eens 14.033 mensen te kennen gegeven (via de tweede inschrijfperiode) dat zij deel willen nemen. Hiermee kwam het aantal gegadigden al op 43.934. Indien dit aantal de 45.000 overschrijdt, zal er onder de debutanten een loting plaatsvinden. De tweede inschrijfperiode loopt nog tot 8 april aanstaande.

Jaarverslag 2010 en begroting 2012

Op de ledenvergadering op 2 april 2011 in het Kolpinghuis in Nijmegen zullen zowel het jaarverslag over 2010 als de begroting voor 2012 worden behandeld. Via onderstaande links kunt u beide stukken downloaden. Er zal in de zaal slechts een beperkt aantal exemplaren beschikbaar zijn voor de aanwezige leden.

Jaarverslag 2010Begroting 2012

Leden naar jaren lidmaatschap

Op 1 januari 2011 had onze vereniging 2354 leden. Omdat onlangs ook bij uw bestuur weer eens de vraag rees hoe lang iedereen nu al lid was van onze vereniging, stelden we onderstaande grafiek op. Hierin is duidelijk te zien dat we de afgelopen jaren flink gegroeid zijn in ledental.

dinsdag 8 februari 2011

Nieuws 95e Vierdaagse

Routewijzigingen:

Dag 2, alle afstanden: Na de passage van het centrum van Wychen, lopen over de spoorlijn Nijmegen-Den Bosch naar de wijk Veenhof. Waar de route vorig jaar een lusje maakte door het industrieterrein Bijsterhuisen, loopt de route nu links af de Schoenaker op, over het viaduct over de N326, om vervolgens rechtsaf de Bijsterhuisen 22e straat in te lopen. Daarna links af de Wilhelminalaan op, en dat is weer de oude route richting Beuningen.

Het officiële stratenplan luidt als volgt (met onderstreept de nieuwe route):
WIJCHEN: Kasteellaan, Ringlaan, Hoefsestraat, Veenhof 25ste straat, Woeziksestraat, Schoenaker, Bijsterhuisen 22 ste straat, Wilhelminalaan, BEUNINGEN Wilhelminalaan, Burg. Geradtslaan ,Haagstraat, Hogewaldstraat, Van Heemstraweg, richting WEURT.

Dag 3, 40 kilometer militairen: De derde dag kent een routewijziging voor de militairen (40 km groen). Kort gezegd in de laatste vijf kilometer na de passage van Berg en Dal via de Oude Kleefsebaan richting NIJMEGEN vanaf de Kwakkenbergweg linksaf de Sophiaweg, d’Almarasweg, Driehuizerweg naar Heumensoord.

maandag 31 januari 2011

Inschrijving 95e Vierdaagse van start

Vanochtend is de inschrijving van start gegaan voor de 95e Vierdaagse. Deze eerste inschrijfperiode loopt tot en met vrijdag 4 maart 2011 en staat open voor wandelaars die een van de afgelopen twee Vierdaagsen met succes uit liepen, voor wandelaars van project Via Vierdaagse 2011, voor wandelaars geboren in 1999 en voor wandelaars geboren in 1998, welke vorig jaar uitvielen tijdens de Vierdaagse. De exacte reglementen rond de inschrijfperiodes staan vermeld in het Limiteringsprotocol 2011, uitgegeven door Stichting DE 4DAAGSE en te lezen op de internetsite van Stichting DE 4DAAGSE: dat is dan ook het enige reglement waar rechten aan kunnen worden ontleend.

Van 7 maart tot en met 8 april 2011 zal een tweede inschrijfperiode zijn, waarbij overige wandelaars hun wens om de Vierdaagse 2011 te lopen kenbaar kunnen maken. Indien er, door overschrijding van het maximale aantal deelnemers van 45.000, onder deze groep geloot moet worden, zullen alleen deelnemers die voor het eerst mee willen lopen aan deze loting deelnemen. Wandelaars die in het verleden de Vierdaagse al eens uit liepen, zijn daardoor verzekerd van deelname (mits zij natuurlijk in de eerste of tweede inschrijfperiode zich op correcte wijze aanmelden). De loting zal plaatsvinden tussen 11 en 15 april 2011.

Indien er na de tweede inschrijfperiode nog startbewijzen te vergeven zijn, zal van 11 april tot 27 mei een derde inschrijfperiode georganiseerd worden. Deelnemende groepen en militairen vallen niet onder de regelingen zoals verwoord in het Limiteringsprotocol 2011.

maandag 10 januari 2011

Bezorging december circulaire

Beste leden,

Wij hebben gemerkt dat de december circulaire bij nagenoeg iedereen laat in de bus viel.

Voor zover wij het nu kunnen zien, is dit enerzijds te danken aan vertragingen bij TNT Post (het kon soms wel 9 dagen duren voordat post bezorgd werd), maar anderzijds lijkt het erop dat ook aan de kant van de drukker vertraging ontstaan is. Dit was vooral te merken in de regio Nijmegen waar de drukker zelf voor de verspreiding zorgt.

Natuurlijk gaat uw bestuur uitzoeken waardoor de vertragingen ontstaan zijn, maar wij vinden het uiteraard vervelend dat de circulaire zo laat bij de leden bezorgd is.
Nog vervelender is het wanneer onze leden GEEN circulaire ontvangen hebben. Tot op heden hebben wij hier nog niemand over gehoord, maar het is voor ons niet te doen om iedereen langs te gaan bellen of dit inderdaad gebeurd is.

Mocht u, of een ander lid dat u kent, geen december circulaire 2010 hebben ontvangen, zou u dat dan via redactie@goudenkruisdragers.nl aan ons door willen geven? Dan kunnen wij u alsnog een exemplaar toesturen via de gewone post of via de e-mail.

donderdag 6 januari 2011

Lijst met Vierdaagsetoppers

Ons lid, de heer Scharp, heeft ons weer een nieuwe versie van zijn lijst met Vierdaagsetoppers toegezonden. Via onderstaande link kunt u deze downloaden (rechtermuistoets, opslaan als):
Toppers Vierdaagse_ lijst toppers Vierdaagse, versie december 2010
Mocht u hier opmerkingen over hebben of wellicht een aanvulling, dan kunt u in contact treden met de heer Scharp: phscharp@kabelfoon.nl.

Late Kerstgroet

Zoals u weet, arriveerden niet alle Kerstkaarten afgelopen jaar op tijd!

vrijdag 24 december 2010

Fijne feestdagen

Het bestuur van uw vereniging wenst u alvast heel prettige feestdagen en natuurlijk zijn er ook dit jaar diverse leden die ook hun Kerstgroeten willen overbrengen:

.

Kerstgroeten van de familie Van Slageren uit Gieten en de heer Breukelaar uit Wijlre

.

een kaart uit Duitsland van de familie Distel en een kerstgroep op een kaartje van de Parochiekerk van Milsbeek van de heer Janssen


Nieuwjaar is: een stukje van je leven afsluiten

De heer Flinterman uit Ede heeft weer zijn eigengemaakte Kerstkaart met ons gedeeld.

zondag 21 november 2010

Reünie 2011

.

Op zaterdag 10 september 2011 organiseren wij weer onze jaarlijkse reünie, dit in het teken zal staan van ons zestig jarig bestaan. We zullen dit zestig jarig bestaan vieren aan boord van de rondvaartboot Jan van Cuijk, waarmee we een vaartocht zullen maken van Cuijk naar Venlo. In Cuijk zullen we 's ochtends aan boord gaan nabij de locatie van de pontonbrug tijdens de Vierdaagse. Aan boord kan iedereen dan genieten van een hapje en een drankje en het nodige entertainment. Halverwege de dag leggen we aan in Venlo, waar iedereen op z'n gemak een uurtje in de stad kan rondkijken. Op de terugweg naar Cuijk zullen we dan aan boord weer de lustrumbeloningen uitreiken. Omdat de ruimte aan boord natuurlijk beperkt is, is het maximum aantal deelnemers aan deze dag gesteld op 250. In de junicirculaire 2011 zal een inschrijfformulier zitten om u voor deze feestelijke dag op te geven.

.

Alle nieuwsberichten van 2010 zijn inmiddels verhuisd naar de afdeling 'Geschiedenis' (te bereiken via de link links).het Gouden Kruis (10) en het Gouden Kruis met kroon (11)

logo Gouden Kruisdragerswww.goudenkruisdragers.nl, de website van de Vereniging Gouden Kruisdragers Nijmeegse Vierdaagse. Voor iedereen die Nijmegen tien keer of vaker uit heeft gelopen. Deze site is geoptimaliseerd voor een 1024x768 schermresolutie. Hosting i.s.m. Deziweb.