Overleg projectgroep Vierdaagse 2021

By 27 Januar 2021 April 7th, 2021 Geen categorie
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Enige tijd geleden hebben drie van onze bestuursleden gesproken met de projectgroep Vierdaagse 2021 van Stichting DE 4DAAGSE. We hebben al een groot aantal suggesties van onze leden met de Stichting gedeeld en nu konden we uit eerste hand horen hoe de voorbereidingen voor een Vierdaagse in 2021 verlopen.

Lotte en Angelique van de projectgroep legden uit dat er nog altijd druk wordt nagedacht over de Vierdaagse in 2021. Daarbij willen ze wel blijven voldoen aan vijf uitgangspunten:

  1. Veiligheid voor de deelnemers, vrijwilligersmedewerkers en toeschouwers op de Vierdaagse locaties
  2. Een financieel en operationeel haalbare Vierdaagse
  3. Een herkenbare Vierdaagse, met inachtneming van het internationale karakter en een diversiteit aan deelnemers
  4. Maatschappelijk draagvlak voor de Vierdaagse
  5. Comfort van de wandelaar (dus niet 50 km wandelen met mondkapje op)

Het grootste struikelblok is voorlopig de 1,5 meter maatregel, vooral bij de toeschouwers. Voor de wandelaars kan hier tijdens de wandeldagen veel voor ingeregeld worden, maar voor het publiek is dat anders. Hoewel primair een zaak van de autoriteiten, moet er door de organisatie terdege rekening worden gehouden met de aanzuigende werking van de Vierdaagse op het publiek. De projectgroep staat in contact met gemeente, Defensie, het Rode Kruis en andere partners en heeft de komende maanden meerdere beslismomenten ingebouwd voordat de Vierdaagse eventueel door kan gaan. Uiteraard kan ook voor zo’n beslismoment de Vierdaagse nog afgelast worden als externe factoren daar aanleiding toe geven.

Via de enquête die de Stichting in november verstuurde en door talloze mails van onder andere onze leden, heeft de Stichting een lijst met ruim 200 ideeën opgesteld. Hoewel niet alle ideeën kunnen worden uitgevoerd om uiteenlopende redenen, wordt wel iedere suggestie in overweging genomen. Wij hebben namens onze vereniging (en de leden van onze Klankbordgroep) verteld dat ook voor ons de veiligheid van deelnemers en vrijwilligers voorop staat en dat het wel een herkenbare Vierdaagse moet zijn: als grote groepen deelnemers niet mee kunnen doen, is het immers geen echte Vierdaagse.

Volgende maand spreken we weer met de projectgroep en we houden jullie hiervan op de hoogte. Tot dan: houd je aan de Coronamaatregelen en blijf gezond!

Het bestuur van Vereniging Gouden-Kruisdragers Vierdaagse