Bestuur

Onze vereniging wordt geleid door een bestuur dat gekozen wordt door de leden. Momenteel bestaat het bestuur uit zeven leden.

Leonie Vink

Voorzitter

Mijn naam is Leonie Vink en ik ben sinds 2012 voorzitter van de Vereniging Gouden-Kruisdragers Vierdaagse. Als geboren Nijmeegse kom ik uit een echte Vierdaagse-familie: mijn man, zussen, zwagers, nichtjes én een oom lopen de Vierdaagse of hebben dit in het verleden gedaan. Zelf heb ik de Vierdaagse elf keer gelopen. Vanwege een hardnekkige blessure loop ik geen lange afstanden meer. Om niets van de Vierdaagse te missen ben ik 25 jaar actief geweest binnen de organisatie, waarvan de laatste 16 jaar als hoofd Bureaulisten. Bij mijn afscheid in 2017 mocht ik daarvoor de Verzorgingsmedaille in Goud ontvangen. In het dagelijkse leven heb ik een bureau voor bedrijfscommunicatie en schrijf ik (Nederlandstalige en Engelstalige) teksten voor bedrijven en organisaties. Als communicatiecoach help ik mensen beter te functioneren en geef ik Nederlandse lessen aan anderstaligen.

Frans Leijtens

Vicevoorzitter

Mijn naam is Frans Leijtens en ik ben sinds 2003 bestuurslid van onze vereniging. Ik loop de Vierdaagse al vanaf het moment dat ik 12 was, behaalde mijn Gouden Kruis in 1998. Wandelen doe ik al vanaf mijn zesde, eerst bij w.s.v. De Duintrappers in Drunen en later bij de Rotterdamse Wandelsport Vereniging. Het liefst loop ik snelwandelwedstrijden over langere afstanden of nachttochten, maar ik doe ook graag op mijn gemak een meerdaagse wandeling in binnen- of buitenland. In het dagelijks leven ben ik officier techniek bij de Koninklijke Luchtmacht waar ik natuurlijk zoveel mogelijk collega's aan het wandelen probeer te krijgen. Naast mijn rol als secretaris, update ik onze website regelmatig.

Ed Hendriks

Penningmeester

Ik ben Ed Hendriks en sinds 2018 penningmeester. Op jonge leeftijd en in mijn studententijd liep ik de Vierdaagse een aantal keer. In 1979 werd ik als sportarts voor het medisch team van de Vierdaagse gecharterd en daarna ben ik als hoofd medische dienst tot 1999 in functie gebleven. Vanaf 2000 loop ik de Vierdaagse weer elk jaar. Ook was ik medisch begeleider en deelnemer van de Wandel Challenges in China en Israel. Daarnaast ben ik medisch begeleider van de Via Vierdaagse. Ervaring als bestuurder heb ik opgedaan bij diverse verenigingen, inclusief diverse penningmeesterschappen.

Coert Peeters

Coert Peeters

Bestuurslid

Coert Peeters werd op de Algemene Leden Vergadering van de vereniging in juli 2021 aangesteld als bestuurslid. Coert is al geruime tijd in de wandelwereld actief. Hij liep 20 keer de Vierdaagse (inclusief de 4 x 55 km bij de 100e editie). Daarnaast liep hij een groot aantal Long Distance tochten en Kennedymarsen. Hij was bestuurslid van sv de LAT, waarvan hij de laatste 4 jaar ook voorzitter is. Voor de Vereniging Gouden Kruisdragers Vierdaagse was hij de initiatiefnemer voor de reünies in Almere (2012) en Enkhuizen (2016). Sinds de Vierdaagse van 2019 is Coert lid van het Uitvoerend Comité bij de Dienst Controle.

Rino Hamelink

Bestuurslid

Mijn naam is Rino Hamelink. Als geboren Nijmegenaar loop ik de Vierdaagse vanaf mijn twaalfde, en hoop dit jaar inmiddels mijn 35e Vierdaagse te volbrengen. Ik loop niet alleen de Vierdaagse, maar loop alles wat los en vast zit. Dit varieert van een 5 km met mijn dochter met de avondvierdaagse tot tochten van 160 km. Ook IML-tochten loop ik veelvuldig, waardoor ik dus letterlijk van hier tot Tokyo loop. Ik ben nieuw binnen dit bestuur, maar ben al wel jarenlang als vrijwilliger binnen de wandelsport actief als tochtadviseur en bestuurslid binnen de regio Brabant-Zeeland. In het dagelijks leven ben ik jarenlang supervisor geweest in de horeca over meerdere restaurants, maar momenteel ben ik op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Rooster van aan- en aftreden

Indien onze bestuursleden nog een tijdje willen blijven en zij iedere drie jaar herkozen worden, volgt het onderstaande rooster van aan- en aftreden.

2021
Arjan Versteeg (niet herkiesbaar)
Ed Hendriks DB

2022
Leonie Vink DB (niet herkiesbaar)
Irene van Haren

2023
Harry van Dijk DB
Frans Leijtens DB
Rino Hamelink

2024
Ed Hendriks DB (niet herkiesbaar)
Coert Peeters

Harry van Dijk

Secretaris

Mijn naam is Harry van Dijk, geboren en getogen in Helmond. Ben begonnen met wandelen begin jaren tachtig met de Kennedy mars van Someren en de 2daagse van Diekirch. Hierna volgde diverse wandeltochten samen met mijn vrouw in binnen en buitenland, waaronder vele IML-tochten. Tijdens de 4daagse van Castlebar zijn wij beiden European walker geworden.
In 1988 heb ik voor de keer deelgenomen aan de Nijmeegse 4daagse. Na 2 jaar werd ook mijn vrouw aangestoken met het 4daagse virus en gingen we met z'n tweeën.
Medio 2018 ben ik de ledenadministratie gaan verzorgen. Tijdens de vergadering van 19 juli 2020 ben ik gekozen tot 1e secretaris/ledenadministrateur.
Tijdens mijn loopbaan heb ik diverse functies vervuld binnen de autobranche. Sinds februari 2020 ben ik met pensioen.
Naast mijn werkzaamheden voor de Gouden Kruisdragers, ben ik sinds 4 jaar vrijwilliger bij Slachtoffer Hulp Nederland.

Irene van Haren

Tweede secretaris

Mijn naam is Irene van Haren. Sinds juli 2019 mag ik deel uitmaken van het bestuur van onze vereniging. Als bestuurslid ga ik me onder meer toeleggen op het onderhoud van het draaiboek van de vereniging.
Ik ben opgegroeid met de wandelsport en wandel al van kleins af aan. Mijn eerste Vierdaagse liep ik toen ik elf jaar oud was. Sindsdien loop ik zeer geregeld de Vierdaagse.
Als vrijwilliger ben ik al langer actief in de wandelsport. Ik heb verschillende bestuurlijke functies vervuld, zoals redacteur bij een wandeltijdschrift en secretaris bij een regionaal en later provinciaal wandelsportbestuur.
Ik ben als directiesecretaris werkzaam bij de brandweer. Daar zorg ik tevens voor de bestuurlijke ondersteuning van een veiligheidsregio en strategische programma’s.