Bestuur

Onze vereniging wordt geleid door een bestuur dat gekozen wordt door de leden. Momenteel bestaat het bestuur uit zeven leden.

Leonie Vink

Voorzitter

Mijn naam is Leonie Vink en ik ben sinds 2012 voorzitter van de Vereniging Gouden-Kruisdragers Vierdaagse. Als geboren Nijmeegse kom ik uit een echte Vierdaagse-familie: mijn man, zussen, zwagers, nichtjes én een oom lopen de Vierdaagse of hebben dit in het verleden gedaan. Zelf heb ik de Vierdaagse elf keer gelopen. Vanwege een hardnekkige blessure loop ik geen lange afstanden meer. Om niets van de Vierdaagse te missen ben ik 25 jaar actief geweest binnen de organisatie, waarvan de laatste 16 jaar als hoofd Bureaulisten. Bij mijn afscheid in 2017 mocht ik daarvoor de Verzorgingsmedaille in Goud ontvangen. In het dagelijkse leven heb ik een bureau voor bedrijfscommunicatie en schrijf ik (Nederlandstalige en Engelstalige) teksten voor bedrijven en organisaties. Als communicatiecoach help ik mensen beter te functioneren en geef ik Nederlandse lessen aan anderstaligen.

Frans Leijtens

Secretaris

Mijn naam is Frans Leijtens en ik ben sinds 2003 bestuurslid van onze vereniging. Ik loop de Vierdaagse al vanaf het moment dat ik 12 was, behaalde mijn Gouden Kruis in 1998. Wandelen doe ik al vanaf mijn zesde, eerst bij w.s.v. De Duintrappers in Drunen en later bij de Rotterdamse Wandelsport Vereniging. Het liefst loop ik snelwandelwedstrijden over langere afstanden of nachttochten, maar ik doe ook graag op mijn gemak een meerdaagse wandeling in binnen- of buitenland. In het dagelijks leven ben ik officier techniek bij de Koninklijke Luchtmacht waar ik natuurlijk zoveel mogelijk collega's aan het wandelen probeer te krijgen. Naast mijn rol als secretaris, update ik onze website regelmatig.

Ed Hendriks

Penningmeester

Ik ben Ed Hendriks en sinds 2018 penningmeester. Op jonge leeftijd en in mijn studententijd liep ik de Vierdaagse een aantal keer. In 1979 werd ik als sportarts voor het medisch team van de Vierdaagse gecharterd en daarna ben ik als hoofd medische dienst tot 1999 in functie gebleven. Vanaf 2000 loop ik de Vierdaagse weer elk jaar. Ook was ik medisch begeleider en deelnemer van de Wandel Challenges in China en Israel. Daarnaast ben ik medisch begeleider van de Via Vierdaagse. Ervaring als bestuurder heb ik opgedaan bij diverse verenigingen, inclusief diverse penningmeesterschappen.

Arjan Versteeg

Bestuurslid

Ik ben Arjan Versteeg, bestuurslid sinds 2004. Binnen het bestuur hou ik mij voornamelijk bezig met de twee edities van ons magazine GOUD!. Daarnaast verzorg ik onder andere de IT infrastructuur van de vereniging. Het wandelen is me met de paplepel ingegoten. Mijn ouders wandelden al jaren en hebben het virus aan mijn broer en mij overgedragen. Natuurlijk stond ik te popelen om net als de rest van de familie de Vierdaagse te mogen lopen, dus gelijk vanaf mijn 12e ben ik begonnen.
In het dagelijks leven ben ik hoofd van een internationaal service team. Ik ben getrouwd, heb twee kinderen en woon in Hoofddorp.

Rino Hamelink

Bestuurslid

Mijn naam is Rino Hamelink. Als geboren Nijmegenaar loop ik de Vierdaagse vanaf mijn twaalfde, en hoop dit jaar inmiddels mijn 35e Vierdaagse te volbrengen. Ik loop niet alleen de Vierdaagse, maar loop alles wat los en vast zit. Dit varieert van een 5 km met mijn dochter met de avondvierdaagse tot tochten van 160 km. Ook IML-tochten loop ik veelvuldig, waardoor ik dus letterlijk van hier tot Tokyo loop. Ik ben nieuw binnen dit bestuur, maar ben al wel jarenlang als vrijwilliger binnen de wandelsport actief als tochtadviseur en bestuurslid binnen de regio Brabant-Zeeland. In het dagelijks leven ben ik jarenlang supervisor geweest in de horeca over meerdere restaurants, maar momenteel ben ik op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Irene van Haren

Bestuurslid

Mijn naam is Irene van Haren. Sinds juli 2019 mag ik deel uitmaken van het bestuur van onze vereniging. Als bestuurslid ga ik me onder meer toeleggen op het onderhoud van het draaiboek van de vereniging.
Ik ben opgegroeid met de wandelsport en wandel al van kleins af aan. Mijn eerste Vierdaagse liep ik toen ik elf jaar oud was. Sindsdien loop ik zeer geregeld de Vierdaagse.
Als vrijwilliger ben ik al langer actief in de wandelsport. Ik heb verschillende bestuurlijke functies vervuld, zoals redacteur bij een wandeltijdschrift en secretaris bij een regionaal en later provinciaal wandelsportbestuur.
Ik ben als directiesecretaris werkzaam bij de brandweer. Daar zorg ik tevens voor de bestuurlijke ondersteuning van een veiligheidsregio en strategische programma’s.

Martin Pegels

Bestuurslid

Even voorstellen? Martin Pegels, bouwjaar 1954, geboren en getogen in het bronsgroen eikenhout en aan het einde van de vorige eeuw alweer één provincie noordelijker gemigreerd. Algemeen bestuurslid sinds 2005 en vanaf 2003 op afroep actief als vertaler Duits en Engels. Wandelend vooral actief in Vlaanderen en Wallonië, want daar zijn de heuvels, zijn de parcoursen dus zwaarder en buitendien vooral gemiddeld langer, en is de trappist na afloop verzekerd. Behalve georganiseerd wandelen mag ik ook graag af en toe met een rugzak door de natuur trekken. Beroepshalve actief als ERP - consultant, in Jip- & Janneketaal: ik voer de boekhoudmodules van een niet al te klein software pakket in bij klanten in binnen- en buitenland, of verbeter de bestaande inrichting.

Rooster van aan- en aftreden

Indien onze bestuursleden nog een tijdje willen blijven en zij iedere drie jaar herkozen worden, volgt het onderstaande rooster van aan- en aftreden.

2020
Martin Pegels (niet herkiesbaar)
Frans Leijtens DB
Rino Hamelink

2021
Arjan Versteeg (niet herkiesbaar)
Ed Hendriks DB

2022
Leonie Vink DB (niet herkiesbaar)
Irene van Haren

2023
Frans Leijtens DB
Rino Hamelink