Bestuur

Onze vereniging wordt geleid door een bestuur dat gekozen wordt door de leden. Momenteel bestaat het bestuur uit zeven leden.

Coert Peeters

Secretaris

Coert Peeters werd op de Algemene Leden Vergadering van de vereniging in juli 2021 aangesteld als bestuurslid. Coert is al geruime tijd in de wandelwereld actief. Hij liep 20 keer de 4Daagse (inclusief de 4 x 55 km bij de 100e editie). Daarnaast liep hij een groot aantal Long Distance tochten en Kennedymarsen. Hij was bestuurslid van sv de LAT, waarvan hij de laatste 4 jaar ook voorzitter is. Voor de Vereniging Gouden Kruisdragers Vierdaagse was hij de initiatiefnemer voor de reünies in Almere (2012) en Enkhuizen (2016). Sinds de 4Daagse van 2019 is Coert lid van het Uitvoerend Comité bij de Dienst Controle.

Frans Leijtens

Voorzitter

Mijn naam is Frans Leijtens en ik ben sinds 2003 bestuurslid van onze vereniging. Ik loop de 4Daagse al vanaf het moment dat ik 12 was, behaalde mijn Gouden Kruis in 1998. Wandelen doe ik al vanaf mijn zesde, eerst bij w.s.v. De Duintrappers in Drunen en later bij de Rotterdamse Wandelsport Vereniging. Het liefst loop ik snelwandelwedstrijden over langere afstanden of nachttochten, maar ik doe ook graag op mijn gemak een meerdaagse wandeling in binnen- of buitenland. In het dagelijks leven ben ik officier techniek bij de Koninklijke Luchtmacht waar ik natuurlijk zoveel mogelijk collega's aan het wandelen probeer te krijgen. Naast mijn rol als voorzitter, update ik onze website regelmatig.

Ed Hendriks

Penningmeester

Ik ben Ed Hendriks en sinds 2018 penningmeester. Op jonge leeftijd en in mijn studententijd liep ik de 4Daagse een aantal keer. In 1979 werd ik als sportarts voor het medisch team van de 4Daagse gecharterd en daarna ben ik als hoofd medische dienst tot 1999 in functie gebleven. Vanaf 2000 loop ik de 4Daagse weer elk jaar. Ook was ik medisch begeleider en deelnemer van de Wandel Challenges in China en Israel. Daarnaast ben ik medisch begeleider van de Via Vierdaagse. Ervaring als bestuurder heb ik opgedaan bij diverse verenigingen, inclusief diverse penningmeesterschappen.

Harry van Dijk

ledenadministrateur

Mijn naam is Harry van Dijk, geboren en getogen in Helmond. Ben begonnen met wandelen begin jaren tachtig met de Kennedy mars van Someren en de 2daagse van Diekirch. Hierna volgde diverse wandeltochten samen met mijn vrouw in binnen en buitenland, waaronder vele IML-tochten. Tijdens de 4daagse van Castlebar zijn wij beiden European walker geworden.
In 1988 heb ik voor de keer deelgenomen aan de Nijmeegse 4Daagse. Na 2 jaar werd ook mijn vrouw aangestoken met het 4Daagse virus en gingen we met z'n tweeën.
Medio 2018 ben ik de ledenadministratie gaan verzorgen. Tijdens de vergadering van 19 juli 2020 ben ik gekozen tot 1e secretaris/ledenadministrateur.
Tijdens mijn loopbaan heb ik diverse functies vervuld binnen de autobranche. Sinds februari 2020 ben ik met pensioen.
Naast mijn werkzaamheden voor de Gouden Kruisdragers, ben ik sinds 4 jaar vrijwilliger bij Slachtoffer Hulp Nederland.

Rino Hamelink

Bestuurslid

Mijn naam is Rino Hamelink. Als geboren Nijmegenaar loop ik de 4Daagse vanaf mijn twaalfde, en hoop dit jaar inmiddels mijn 35e 4Daagse te volbrengen. Ik loop niet alleen de 4Daagse, maar loop alles wat los en vast zit. Dit varieert van een 5 km met mijn dochter met de avondvierdaagse tot tochten van 160 km. Ook IML-tochten loop ik veelvuldig, waardoor ik dus letterlijk van hier tot Tokyo loop. Ik ben nieuw binnen dit bestuur, maar ben al wel jarenlang als vrijwilliger binnen de wandelsport actief als tochtadviseur en bestuurslid binnen de regio Brabant-Zeeland. In het dagelijks leven ben ik jarenlang supervisor geweest in de horeca over meerdere restaurants, maar momenteel ben ik op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Rooster van aan- en aftreden

Indien onze bestuursleden nog een tijdje willen blijven en zij iedere drie jaar herkozen worden, volgt het onderstaande rooster van aan- en aftreden.

2024
Ed Hendriks DB (niet herkiesbaar)
Coert Peters DB

2025
Jaimy Pieterson

2026
Harry van Dijk
Frans Leijtens DB
Rino Hamelink
Michael Kors

2027
Coert Peters DB

Michael Kors

bestuurslid

Jaimy Pieterson

bestuurslid

Mijn naam is Jaimy Pieterson en sinds april 2022 bestuurslid van de vereniging. In 2009 liep ik de Nijmeegse 4Daagse al, terwijl ik toen nog te jong was om mij in te schrijven (ik kon echt niet wachten). Het jaar daarop was ik 11 en heb ik mijn eerste 4Daagse kruis behaald. In 2019 liep ik voor de tiende keer en mocht mijzelf toen Gouden Kruisdrager noemen. Ik werk als Officier Bedrijfsmaatschappelijk Werker bij Defensie en hoop ooit nog als militair de 4Daagse te mogen lopen.