Veelgestelde Vragen

Ik wil lid worden van de Vereniging Gouden-Kruisdragers Vierdaagse. Hoe doe ik dat?

Als je minimaal 10 keer de reglementaire afstand van de Nijmeegse Vierdaagse hebt uitgelopen, krijg je van ons een uitnodiging om lid te worden. Als het al langer geleden is dat je 10 keer de Nijmeegse vierdaagse hebt volbracht, dan kun je lid worden door het formulier op deze website in te vullen. Klik hier om lid te worden.

Ik heb me aangemeld als lid, maar ik hoor nog niets?

Als je je hebt aangemeld als lid, kan het enige tijd duren voordat je iets van ons hoort. Als je direct na de Vierdaagse lid wordt, sturen wij in oktober een bevestigingsbrief. Anders krijg je de eerstvolgende editie van  het magazine GOUD! toegestuurd. Dit verschijnt in juni en december.

Hoeveel is de contributie?

De contributie wordt ieder jaar in de algemene vergadering van de vereniging vastgesteld. In 2020 bedraagt de contributie € 28. Als je ook nog lid bent van een andere wandelvereniging die aangesloten is bij KWBN en die vereniging betaalt voor jou de afdracht aan de KWBN, dan betaal je een reductie op de contributie van € 10,00.

Wanneer moet de contributie betaald worden?

Als je een machtiging hebt afgegeven voor automatische incasso, dan wordt de contributie begin januari van enig jaar afgeschreven. Als je betaalt via een factuur dan krijg je deze begin november toegestuurd voor de contributie van het nieuwe jaar.

Als ik mijn lidmaatschap wil opzeggen, hoe doe ik dat?

Je kunt je lidmaatschap voor 1 oktober opzeggen voor het nieuwe jaar. Als je later opzegt, dan ben je wel de contributie verschuldigd voor het nieuwe jaar. Dit komt omdat je dan het landelijk wandelprogramma en de lidmaatschapspas krijgt toegestuurd en wij daarvoor kosten moeten maken.

Ik heb een ander e-mailadres. Willen jullie dat weten?

Wij beschikken graag over jouw actuele e-mailadres. Indien nodig kunnen wij je dan per e-mail benaderen. Is je e-mailadres veranderd? Geef dat dan door aan de ledenadministrateur via: ledenadministratie@goudenkruisdragers.nl.

Ik heb een ander banknummer. Hoe geef ik dat door?

Een ander banknummer kun je doorgeven aan de ledenadministrateur. Dit kan via het adres: ledenadministratie@goudenkruisdragers.nl.

Ik heb een wijziging doorgegeven en ik krijg geen bevestiging. Hoe kan dat?

Onze administratie wordt bijgehouden door vrijwilligers. Deze doen dat naast een betaalde baan. Hoewel wij graag iedereen een bevestiging zouden willen sturen, is dit vanwege tijdgebrek helaas niet mogelijk. Er zijn namelijk honderden mutaties per jaar. Wij hopen dat je hiervoor begrip hebt.

Ik ben al lid van de KWBN via een andere vereniging. Als ik nu lid word van de Gouden-Kruisdragers moet ik dan twee keer betalen?

Als je lid wordt van de Vereniging Gouden-Kruisdragers Vierdaagse dan word je via ons ook aangemeld als lid van KWBN. Zolang je ook lid blijft van de andere vereniging en er bij onze vereniging geen afdracht aan KWBN in rekening gebracht wordt, dan betaal je bij ons de contributie van € 10,00. Maar je kunt natuurlijk ook het lidmaatschap van de andere vereniging opzeggen. Dat moet ieder jaar voor 1 november voor het kalenderjaar daarna. Je kunt dat lidmaatschap ook al eerder opzeggen, maar dan gaat het in per 1 januari van het nieuwe kalenderjaar. Je krijgt dan via de Gouden-Kruisdragers dezelfde faciliteiten van de KWBN zoals je die eerder kreeg via de andere vereniging, dus lidmaatschapskaart, landelijk wandelprogramma en wandelsportmagazine. Daarnaast krijg je ook tweemaal per jaar het magazine GOUD, een verjaardagskaart, een uitnodiging voor de ledenvergaderingen en de jaarlijkse reünie. Bovendien ben je dan ook van harte welkom op de meetingpoints gedurende de Vierdaagse van Nijmegen. De contributie van onze vereniging incl KWBN bedraagt in 2020 € 28,00.

Wie organiseert de Nijmeegse Vierdaagse?

De Nijmeegse Vierdaagse wordt georganiseerd door Stichting DE 4DAAGSE. Deze is aangesloten bij de Koninklijke Wandel Bond Nederland. Dit zijn separate instanties. De wandelbond organiseert deze Vierdaagse dus niet. De Stichting en de wandelbond delen wel een hoofdkantoor in Nijmegen en ook hebben zij een aantal gemeenschappelijke bestuursleden en medewerkers.

Waarom krijgen leden van de KWBN geen voorrang bij de inschrijving?

Omdat de Stichting DE 4DAAGSE en de Koninklijke Wandel Bond Nederland gescheiden rechtspersonen zijn, kan de Stichting DE 4DAAGSE de leden van de wandelbond geen voorkeursbehandeling geven bij de inschrijving. Wel krijgen leden van de wandelbond korting op hun inschrijfgeld voor de Vierdaagse.

Heb je een vraag die hier niet bij staat, maar hier wel hoort te staan? Laat ons dat dan weten via secretaris@goudenkruisdragers.nl