GOUDEN-KRUISDRAGERSPAD

 

Op 8 juli 2023 lanceert de Vereniging Gouden-Kruisdragers Vierdaagse haar jubileumcadeau ter gelegenheid van de 105e 4Daagse: het Gouden-Kruisdragerspad. Deze wandelroute van 6 of 28 km voert je langs historische locaties van de 4Daagse, waarbij je in de Storytrails app de verhalen van Gouden-Kruisdragers te zien krijgt. De route is de volgen via de interactieve kaart in de app en via de routebeschrijving in de bijbehorende gids. Leden van onze vereniging krijgen begin juli de gids thuis gestuurd. Voor alle andere geïnteresseerden is de gids te koop voor 8 euro (incl. verzendkosten).

 

De route

De route begint formeel bij Irish Pub The Shamrock, op loopafstand van station Nijmegen, maar je mag natuurlijk op iedere gewenste locatie aan het pad beginnen. Hoewel de route niet is gemarkeerd (daar kregen we geen toestemming voor van de gemeente Nijmegen), is deze wel te volgen via de beschrijving in de gids en via de Storytrails app. Het pad is 28 km lang en voert via Lent, het Goffertpark, Heumensoord en de Wedren. Er is een routeverkorter, die via het Keizer Trajanusplein en het Mariaplein voert: deze versie is 6 km. Je mag de route natuurlijk in je eigen tempo en tijd lopen. Er zijn op meerdere plaatsen bushaltes en de route is dus ook eenvoudig op te delen in kleinere etappes.

 

De Storytrails app

Hoewel de route via de gids is te lopen, komt het pad pas echt tot zijn recht in de Storytrails app. Deze app, bekend van de Klompenpaden, biedt niet alleen een duidelijke interactieve kaart, maar ook pop-ups, zodra je een belangrijke locatie passeert. Die pop-up wijst je dan op een filmpje en foto’s, die bij die locatie horen en die je in de app kan afspelen. Ieder filmpje duurt 2 tot 3 minuten: je kan dus even halt houden om deze te bekijken of tijdens het filmpje rustig door blijven lopen. Je dient de Storytrails app op je smartphone te installeren en vervolgens de QR-code in de gids te scannen: deze brengt je dan direct naar het Gouden-Kruisdragerspad in de app. Voorlopig blijft het Gouden-Kruisdragerspad nog afgeschermd in de app en heb je dus alleen toegang met de QR-code (met de gids).

 

De filmpjes

In samenwerking met Storyshot hebben de Gouden-Kruisdragers 20 verhalen op film vastgelegd: 20 bekende en minder bekende wandelaars vertellen over historische locaties, tradities en persoonlijke anecdotes. Ze leggen uit, hoe de 4Daagse in de huidige vorm tot stand kwam en welke uitzonderlijke gebeurtenissen in het verleden de Walk of the World tot het grootste meerdaagse wandelevenement ter wereld hebben gemaakt. Recordhouders onder de 4Daagsewandelaars zoals Bert van der Lans en Dick Koopman, marsleider Henny Sackers en ambassadeurs van de Gouden-Kruisdragers (zoals Katrien Delanotte of Jurg Tschabold) verschenen voor onze camera. Ook de militaire kant van de 4Daagse krijgt aandacht en daarmee krijgen wandelaars van ons pad ook een blik op deze wereld, die voor velen nog onbekend zal zijn. Naast de 20 filmpjes van Storyshot hebben een aantal partners van onze vereniging een filmpje aangeleverd: de Vierdaagsefeesten, de Ereronde van Stichting DE 4DAAGSE, de Koninklijke Wandelbond Nederland, de Sunset March en zanger van Stappen (4 dagen lang), Paul de Graaf.

 

De gids

De gids biedt iedereen, die niet zo handig is met een app op de smartphone, de mogelijkheid om toch het pad te wandelen. Bovendien bevat de gids de QR-code, die toegang geeft tot de content in de Storytrails app. Leden van de Vereniging Gouden-Kruisdragers hebben de gids ontvangen, maar de gids is ook te koop voor iedereen die meer over de 4Daagse wil leren: je kan de gids bestellen door 8 euro (kosten 5 euro, verzendkosten 3 euro) over te maken en je adres volledig in te vullen op onderstaand formulier, zodat we de gids aan je kunnen sturen. De gids is ook te koop bij de Citystore en bij boekhandel Dekker van de Vegt in het centrum van Nijmegen, bij bijeenkomsten van onze vereniging en bij de meeting points van onze vereniging tijdens de 4Daagse.

 

 

 

 

VERZENDADRES GIDS

(hieronder invullen)

    LET OP: leden krijgen automatisch 1 gids toegestuurd, extra exemplaren bestel je dan hier!

    Verzending vindt plaats na betaling