BTW plicht

By 31 January 2022 Geen categorie

Toelichting BTW

De belastingdienst heeft de GKD in 2020 bericht gestuurd, dat de GKD per 1/1/2021 BTWplichtig is.
In 2021 hebben wij daartegen bezwaar aangetekend. Dat is afgewezen. Na overleg met externe deskundigen over de BTWplicht hebben we moeten besluiten van bezwaar en beroep af te zien, omdat er weinig kans op slagen werd voorzien.
Uiteindelijk zal de BTWafdracht over de contributie ook grotendeels worden goedgemaakt door teruggaaf van BTW over allerlei uitgaven (rekening ALV van der Valk, rekening Microsoft, rekening GOUD Editoo, rekening tenten Meeting points, etc.)

Vanwege de BTW ontvangen de leden voortaan de facturen voor de contributie GKD incl BTW en KWBN zonder BTW gescheiden. Zodoende zal ook de incasso in 2 gedeeltes plaatsvinden.