Ledenvergadering maandag 18 juli 2022

By 20 oktober 2022 november 5th, 2022 Gouden-Kruisdragers

Verslag Algemene ledenvergadering d.d. 18 juli 2022 

 

Op maandag 18 juli jl. was het weer zover. Voor het eerst in twee jaar konden we in groot gezelschap onze ledenvergadering houden. Een bijzonder moment voorafgaand aan wat een bijzondere 4Daagse zou worden. 

 

De vergadering werd geleid door onze nieuwe voorzitter Frans Leijtens. Hij heette de aanwezigen welkom en mocht onder meer burgemeester Bruls van Nijmegen ontvangen. De burgemeester was aanwezig om erelid Bert van der Lans in het zonnetje te zetten maar het erelid moest helaas verstek laten gaan. Later in de week was er alsnog extra aandacht voor Bert van der Lans want hij ontving een koninklijke onderscheiding. 

Burgemeester Bruls zag jonge, betrokken en uitziende wandelaars in de zaal. Het deed de burgemeester goed na een afwezigheid van twee jaar het wandellegioen weer in zijn stand te mogen ontvangen. 

Ook de aanwezige marsleider Henny Sackers refereerde tijdens de vergadering aan het feit dat we het twee jaar zonder de 4Daagse hebben moeten doen. Het eerste jaar waarin de 4Daagse weer georganiseerd kan worden, werd meteen een bijzondere editie omdat de eerste wandeldag werd geschrapt. De eerste 3Daagse is een feit. 

 

Onze vereniging is de grootste vereniging binnen de KWBN. Alle reden om de voorzitter van de Raad van toezicht KWBN, Loek Habraken, uit te nodigen en met ons te delen wat er speelt binnen de wandelsportbond. Hij stond kort stil bij de ontwikkeling van de wandelsport de afgelopen twee jaar. Door het wegvallen van de avondvierdaagsen misten we binnen de wandelsport een moment om de jeugd in beweging te krijgen. Ondertussen veranderen het wandellandschap, Het ongeorganiseerd wandelen is fors toegenomen. De KWBN zal daarop in moeten gaan spelen. 

 

Namens het bestuur deelde de voorzitter waar het bestuur zoal mee bezig is: Het werven van vrijwilligers en toekomstige bestuursleden, het voorbereiden van een statutenwijziging in 2023 en een ledenwerfactie na de 4Daagse. Het bestuur heeft ook aangegeven zich sterk te willen maken voor het behoud van de ledenpas van de KWBN en kondigde aan met meer informatie te komen over de nieuwe lidmaatschapsvormen van de KWBN. 

 

De voorzitter deelde nog enkele 4daagse feiten. 

Wist u dat in 1972 ook sprake was van een hittegolf tijden de 4Daagse? De afstanden werden ingekort en er waren twee doden te betreuren. Er ontstond een rel over het gebruik van haarnetjes door militairen. Vanwege een religieuze feestdag op de donderdag liepen de Israëlische deelnemers op maandag. De 4Daagse 2022 zal gekenmerkt worden door het warme weer, een dag minder lopen en boerenprotesten. 

 

De vergadering die een feestelijk tintje kende na twee jaar geen 4Daagse werd in stijl afgesloten met het zingen van het 4Daagselied.