Reunie en Powered-by wandeltocht, 29 september 2024

By 22 december 2023 Geen categorie

Zondag 29 september 2024

De reünie wordt dit jaar wederom gehou­den in combinatie met een Powered-by wandeltocht.
Aangezien de wandeltocht die uitge­zocht is op zondag valt, zal de reünie ko­mend jaar eens op zondag georganiseerd worden. De wandeltocht en de reünie zullen plaatsvinden op zondag 29 september 2024 in Gulpen.
Op het moment van schrijven van dit stukje wordt er nog hard gewerkt aan het definitieve programma (wat bij uitkomen van dit blad misschien al op de website staat), maar er zal in ieder geval een be­zoek gebracht worden aan het beroemde miljoenenlijntje. Dit is een spoorlijn in Zuid-Limburg, waarvan de aanleg (toendertijd al) mil­joenen gekost heeft.
De aanleg van de oorspronkelijke Miljoe­nenlijn start in 1925. Door de mijnbouw dreigen voortdurend verzakkingen te ontstaan. Om de hoogteverschillen zo klein mogelijk te houden wordt in het heuvelachtige gebied veel grond verzet. Terwijl in het dal van de Anselerbeek in Kerkrade de spoordijk 32 meter wordt opgehoogd, komt de spoorlijn tussen Kerkrade en Simpelveld (om niet teveel te hoeven stijgen en dalen) 18 meter onder het maaiveld te liggen.

Houd de website in de gaten!